Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow II. Fehérvári Kutyapiknik
II. Fehérvári Kutyapiknik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 12.

Image

A tavalyi sikerre való tekintettel második alkalommal is megrendezik a Fehérvári Kutyapikniket június 14-én, vasárnap a Palotavárosban. A FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesületet támogató, egész napos jótékonysági program célja, hogy közelebb hozzák a kutyásokat és a nem kutyásokat, erősítsék a felelős magatartás és az állattartás fontosságát, és népszerűsítsék az egészséges életmódot.

 

 

 A Sziget utcai nagyáruház mögött zajló családias rendezvény késő délután az egyedülálló, „Fuss, hogy élhessünk – Kutyákkal a kutyákért!”című versennyel zárul, melyet országos kampánnyá bővítenek a jövőben. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Bíró Zsolt, a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület operatív vezetője ésNyakas Gábor kutyatréner, a társszervező Alba Dog Center tulajdonosa. 

A szervezők nagy meglepetésére nem várt népszerűség övezte a tavaly októberben első ízben megrendezett Fehérvári Kutyapikniket. Rengetegen látogattak ki a palotavárosi programra, a rendezők pedig megígérték, hogy továbbviszik a kutyásokat és nem kutyásokat összehozó, családias rendezvényt. Ez különösen fontos a város legsűrűbben lakott részében, a körülbelül húszezer embernek otthont adó Palotavárosban, ahol a fizikai közelség miatt fokozottan szükség van egymás igényeinek megismerésére, tiszteletére és a kulturált, felelős állattartása.

 


 

A II. Fehérvári Kutyapiknik június 14-én, vasárnap 10.00 órakor kezdődik a Sziget utcai Spar áruház mögötti területen. A program teljes bevételét a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület javára ajánlják fel. A közel három évvel ezelőtt alakult, nonprofit szervezet munkatársai a rossz körülmények között tartott, bántalmazott állatok mentésére tették fel idejüket és energiájukat. Az egyesület neve összeforrt a halmozottan bántalmazott, lelkileg, fizikailag sérült állatok mentésével, rehabilitációjával. Tagjai főként Fejér megyében, illetve a peremterületeken, regionális szinten is dolgoznak, ami egyedülálló. – mondta a sajtótájékoztatón Bíró Zsolt operatív igazgató.

A FEMA és a társszervező Alba Dog Center közös programja még színesebb, változatosabb lesz a tavalyinál. Nyakas Gábor ismert kutyakiképző tart előadást, és egész napos konzultációt, lesznek különféle kutyás és sportos bemutatók, és ismét várják a nevezéseket a tavaly nagy sikert aratott kutyaszépségversenyre. Hangsúlyt kap az egészséges életmód népszerűsítse a különböző sportos gyermekprogramokon. Egész nap kapható tombola, a nyerteseket igen értékes nyeremények várják a támogatóknak köszönhetően. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a FEMA és a HEROSZ Fehérvári Állatotthona munkájába, és tanácsokat kérhetnek a szakemberektől. Találkozhatnak örökbe fogadható állatokkal, és egész napos adománygyűjtés lesz a mentett állatok javára.

 


A pikniket 17.00 órakor a „Fuss, hogy élhessünk! – Kutyákkal a kutyákért” című futóverseny zárja a Palotavárosi tavaknál. Ez egy teljesen új kezdeményezés, melyet szeretnének továbbvinni még idén nyáron Székesfehérváron, később pedig országos szinten, több település bevonásával. A futáson kutyával, és kutya nélkül is részt lehet venni, a lényeg, hogy összehozzák a különböző életvitelt folytató embereket a tolerancia, az együttgondolkodás, egymás kölcsönös megértése jegyében. A társadalom igen jelentős részének nincs kutyája, vagy éppen fél az állatoktól. A futásban való közös részvétellel szeretnének példát mutatni a kutyák jólneveltségével, és a gazdik viselkedésével egyaránt. A program iránt már most igen nagy az érdeklődés országosan. – mondta el Nyakas Gábor ötletgazda, az Alba Dog Center tulajdonosa. A piknik területétől néhány száz méteres út vezet a futás helyszínéig, így a nevezők ráhangolódhatnak a közös részvételre. A kisebb palotavárosi tó körüli, körülbelül két kilométeres távot kell teljesíteni. Helyezések nem lesznek, minden résztvevő egy speciálisan erre a célra készült érmet kap ajándékba. Az egész napos kikapcsolódást méltó módon záró, közös programra a helyszínen is lehet nevezni.

A tombolából, illetve a kutyaszépségverseny és futás nevezési díjaiból befolyó bevételt teljes egészében a FEMA által mentett állatok gyógyítására, gondozásra fordítják.  A II. Fehérbári Kutyapiknik Farkas László palotavárosi önkormányzati képviselő fővédnökségével valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >