Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
28 intézmény diákjai részesülnek könyv- és oklevéljutalomban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. június 11.

Image

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 28 fehérvári alap- és középfokú oktatási intézményben támogatja a tanév végi jutalomkönyvek és oklevelek kiosztását. A kezdeményezésről dr. Cser-Palkovics András polgármester, Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének igazgatója és Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke közös sajtótájékoztatón számolt be a Városháza kistanácstermében.

 

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 2009 decemberében azzal a céllal kezdte meg működését, hogy fontos közösségi célokért dolgozó szervezeteket, valamint tehetséges fehérváriakat támogasson. A rendelkezésre álló forrásokat pályázati rendszerben hirdetik meg és osztják fel, az elmúlt időszakban az élet számos területén megjelentek már programtámogatóként. A kuratórium tagjai között olyan fehérvári szakemberek vannak, akik saját munkájuk mellett az Alapítványnál végzett tevékenységükkel is szeretnék segíteni a várost és az itt élőket.

 


 

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 2015 májusában felhívást tett közzé a székesfehérvári alap- és középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jutalmazásának támogatására. A szerdai sajtótájékoztatón Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a program keretében az Alapítvány levélben kereste meg a Székesfehérváron működő iskolákat a tanév végi jutalomkönyvek, oklevelek beszerzésének támogatására vonatkozó igényeik miatt. A felhívást 47 oktatási intézmény részére küldték ki, melyből 28 jelezte a programban való részvételi szándékát, így összesen 1715 tanulót tudnak megjutalmazni. „Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy újra egy olyan civil kezdeményezés mellé állt Székesfehérvár, amely a város szempontjából nagy jelentőséggel bír. A támogatás tekintetében azokról a diákokról beszélünk, akiket a alap- és középfokú oktatási intézményekben jutalmaznak meg azért, mert remek teljesítményt nyújtottak év közben. Az alapítvány mintegy 1,5 millió forinttal kíván hozzájárulni ehhez. Az iskolák által igényelt összegeket már a múlt héten folyósítottuk az intézményeknek. Lényegesnek tartom kiemelni azt a tényt is, hogy maradéktalanul elfogadtuk minden iskola kérését. Úgy gondolom, azért fontos ez az új kezdeményezés, hogy a magunk módján támogatni tudjuk az oktatási rendszert.” – hangsúlyozta Laufer Tamás, aki beszéde végén köszönetét fejezte ki a városnak, valamint a Székesfehérvári Tankerületnek, hogy a kezdeményezés mellé álltak.

Székesfehérvár Önkormányzata kiemelt jelentőségűnek tartja a helyi lakosság művelődése, oktatása érdekében megvalósuló, az oktatásszakmai munka javítását célzó programlehetőségek megteremtését. A nemes célra az Önkormányzat már több éve forrást is biztosít, nem volt ez másként a mostani felhívásnál sem.

A sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy az Alapítvány által meghirdetett programok, pályázatok is segítik ezen elképzelések megvalósítását. „Az iskolai tanévzárók közeledtével a jól teljesítő diákokra családjuk, tanáraik és saját maguk is büszkék lehetnek. Szerintem nagyon fontos, hogy ezt – túl egy érdemjegyen – el tudjuk ismerni egy könyv formájában is, amely a nyári szünidő hasznos eltöltését szolgálhatja. Nagyon örültünk annak, hogy ezt a célt az Alapítvány megjelölte, felkarolta, és megkereste a várost, az intézményeket, valamint a Székesfehérvári Tankerületet. A programhoz csatlakozó 28 intézmény részvétele egyértelműen bizonyítja, hogy a most elindított program kiváló lehetőség a jól teljesítő diákok jutalmazására. Örömteli az is, hogy minden adminisztrációs háttér biztosított ahhoz, hogy ez a program sikeres legyen. A pénteki közgyűlésre kerül be a költségvetés módosítása, ennek keretében döntünk majd arról, hogy Székesfehérvár Önkormányzata a támogatási igény ötven százalékát, vagyis 1.431.000 forintot biztosít a cél megvalósításához.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki azt is kiemelte, hogy a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kezdeményezéséből jól látható, mennyire fontosak a civil mozgalmak és kezdeményezések a város életében.

 


 

Az Alapítvány kiemelt tevékenységként kezeli a tehetséges gyermekek támogatását, ennek egyik formája a minden évben meghirdetett Ösztöndíj Program. Emellett lényegesnek tartják, hogy a tanulók szélesebb köre éves teljesítményük elismeréseként a tanév végén könyvet, oklevelet kapjanak, kiemelve ezzel a közösség számára is az év során végzett munkájuk fontosságát. Török Szabolcs, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének igazgatója szerint nagy öröm volt számunkra a megkeresés, ami azt célozta, hogy a tehetséges, jó tanulóknak jutalomkönyvet adjanak. Elmondta, hogy a Székesfehérvári Tankerület központi költségvetésből 3 millió 380 ezer forintot ad az intézményeknek tanulólétszám-arányosan jutalomkönyvekre. Ehhez jön hozzá a székesfehérvári iskolák esetében az a plusz, amit az Alapítványtól és az önkormányzattól kapnak, és amely lehetővé teszi, hogy még több diákot részesíthessenek jutalomban. A tankerületi igazgató örömét fejezte ki, hogy két székesfehérvári iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai közül kerültek ki az országos olvasás-népszerűsítési pályázat nyertesei.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >