Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Erdélyi tanulmányúton jártak a Vasvári Pál Gimnázium fiataljai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 11.
A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium 7. a és b osztálya négy napot töltött Erdélyben. A tanulmányút a Határtalanul! program segítségével valósult meg. A kirándulás tematikája történelmi királyok és fejedelmek köré épült. A diákok megnézték a térség nagy múltú várait és megismerkedtek történetükkel is.

 

 

A Határtalanul! program a nemzeti összetartozás programja. Célja, hogy elősegítse a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közötti személyes kapcsolatok, valamint a résztvevő intézmények közötti szakmai kapcsolatok kialakítását. Magyarországi iskolák az állam támogatásával osztálykirándulásokat szerveznek a szomszédos országok magyarlakta területein, így a növendékek tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarságról.

 


 

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium 7. a és b osztálya az Erdélyben eltöltött négy nap során számos élménnyel és tapasztalattal lett gazdagabb. A fiatalok többek között Nagyváradra, Torockóra, Nagyenyedre, Dévára, Gyulafehérvárra, Vajdahunyadra és Aradra is ellátogattak.

 


 

 Az intézmény diákjai a dévai Téglás Iskolacentrumban – ahol Böjte Csaba „gyerekei” is tanulnak – ajándékkönyveket adtak át az ottani hetedikeseknek. A kiránduláshoz kapcsolódóan június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján a fiatalok megnézték a Városházán a „Trianon története és következményei" című vándorkiállítást is.

 


 

A Határtalanul! program keretében az iskola már az előző években is szervezett külföldi utakat, így a Felvidék és a Délvidék szépségeit is megcsodálhatták már a diákok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >