Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb kerékpársáv Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 15.

Image

Nyitott kerékpársáv kijelölését kezdték meg Székesfehérváron a Hosszúsétatér és a Bakony utca között, a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetével történt egyeztetést követően. A munkálatok folyamatban vannak. A Közlekedési Iroda kéri az arra járókat, bicikliseket és autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a felfestési munkálatok ideje alatt.

 

 

A székesfehérvári kerékpárutak nemcsak összekötik a Belvárost a többi városrésszel, a legfontosabb intézményekkel, de biztonságos és kulturált sportolási lehetőséget is biztosítanak a kerékpározóknak. A kerékpárutak építéséhez, kerékpársáv felfestésekhez kapcsolódó projektek a környezettudatos nevelést szolgálják, valamint közlekedésbiztonsági és turisztikai szempontból is fontosak.  Fehérvár domborzati adottságai kiváló lehetőséget kínálnak a kerékpározásra; az önkormányzat célja, hogy az eddigi kerékpárutak megépítésén felül újabb, megfelelő minőségű és hosszúságú szakaszokat építsen városszerte és újabb kerékpársávokat jelöljön ki a biztonságos kerékpározás népszerűsítése és az úthasználók védelme céljából.

 


 

Újabb nyitott kerékpársáv kijelölését kezdték meg a Hosszúsétatér és a Bakony utca között, a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetével történt egyeztetést követően. A munkálatok már folyamatban vannak, várhatóan a jövő héten fejeződnek be. A Közlekedési Iroda kéri az arra járókat, bicikliseket és autósokat egyaránt, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a felfestési munkálatok ideje alatt. Az elkészülő kerékpársáv a biztonságos és gyors városi közlekedést szolgálja majd.

A kerékpározás népszerűsítése a mindennapi életben egy egészségesebb, környezetbarátabb életmód kialakítását tűzi ki célul: ez a leggyorsabb módja a városon belüli közlekedésnek, a kerékpárosok segítik az autósokat azáltal, hogy csökkentik a dugókat, a kerékpározás helyet teremt, a biciklizés jó kondícióban tart és mindamellett energia-hatékony. Nemzetközi és országos szinten több projekt és kezdeményezés támogatja a kerékpárutak építését és a kerékpározás népszerűsítését. Székesfehérvár Önkormányzata maga is az elmúlt években folyamatosan bővíti a kerékpárosok lehetőségeit, példa erre az  „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” projektben megvalósult biciklisáv és a Mártírok útján végighaladó kerékpárút. A város térségében is jelentős a fejlődés, hiszen két éve teljessé vált a Velencei-tó körüli kerékpárút, és ki kell emelni a biciklizést népszerűsítését szolgáló rendezvényeket is, mint az Európai Mobilitási Hét és a Critical Mass kerékpáros felvonulás.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >