Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Idén Dunaújváros lesz a Megyenap házigazdája Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2015. június 16.
Idén Dunaújváros lesz a házigazdája a Fejér Megyei Önkormányzat éves nagyrendezvényének, a Megyenapnak 2015. június 27-én. 9 órai kezdettel ünnepségen adja majd át megyei önkormányzat kitüntető címeit, díjait a közgyűlés elnöke 26 díjazott részére. A Megyenapon valósul meg több programeleme a Fejér Értékek Iránytűje Pályázatnak is. A közönségprogramok 11.00 órától kihagyhatatlan Fejér Termék és kézműves vásárral kezdődik, melyet kézműves foglalkozások és gyermekprogramok kísérnek. A programokat sajtótájékoztatón ismertette dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök.

 

 

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a nemzeti és az egyházi ünnepek mellett a megye egyik legrangosabb eseménye a Megyenap, melyet minden évben új helyszínen rendezünk. Idén Dunaújvárosra esett a választás, június 27-én a rendezvényhez méltó helyszínt biztosítunk Dunaújváros MJV Önkormányzata felajánlásával, amelynek hivatala a szervezési feladatokban is jelentős részt vállal. A jövő évi Megyenap rendezésére Bicske Várostól érkezett megkeresés, így 2016-ban ők lesznek a házigazdái a rendezvénynek.”

Az elnök kiemelte, hogy a rendezvény szervezése által fontos szempont, hogy az adott nagyvároson kívül annak térségét, a településeket is bevonják.

A Megyenapon kerül sor Fejér Megye Közgyűlése által a megyében kimagasló munkát végző polgárai számára odaítélt kitüntető címek és díjak átadására: Fejér Megye Díszpolgára kitüntető cím, a Dr. Berzsenyi Zoltán Díj, Fekete János Díj, Gróf Klebelsberg Kuno Díj, Marosi Arnold Díj, Németh László Díj, Dr.Paulikovics Elemér, Pápay Ágoston Díj, Salamon Lajos Díj, Széchenyi Viktor Díj, Terstyánszky Ödön Díj, Vörösmarty Mihály Díj, Wekerle Sándor Díj kerül átadásra.

„Olyan emberekre érkezett számos javaslat, akik sokat tettek a megyéért és Fejér megye jó hírét vitték szerte az országban és a világban” – mondta Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ünnepi műsorban a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes és a Sándor Frigyes Zeneiskola működik közre.

 


 

A Megyenapon valósul meg a Fejér Értékek Iránytűje Pályázat több programja is. 11 órakor kiállítás nyílik meg a Fejér Megye Nép-és Iparművésze 2015.”című pályázat anyagaiból. A kiállítást Dr. Juhász Katalin az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa nyitja meg. 13.00 órától folytatódnak a Fejér Értékek Iránytűje Pályázat további Programjai.

Átadásra kerülnek Fejér Megye Nép-és Iparművésze 2015. Díjai a 3 pályázati nyertes részére. Farkas Lajos, a dunaújvárosi Intercisa Múzeum igazgatója előadásában bemutatjuk a Fejér Megyei Értéktárba bekerült 12 értéket a Fejér Megyei Értéktár Bizottság munkájának köszönhetően.

Nem a mennyiség a fő célkitűzés, hiszen nagyon szigorú szempontok szerint bírál a biztosság és az országos értéktárba kerülve így méltón mutatjuk be Fejér megyét. Valamint a Fejér megyei értékeket népszerűsítő imázsfilmet beharangozó 1 perces kisfilm levetítésére is sor kerül majd. A későbbi nagy imázsfilm szeptemberben készül majd el, addig is folyamatos háttérmunka zajlik.

A programot a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósítja meg a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság- tette hozzá a közgyűlés elnöke, aki szeretettel hív minden megyében élőt a Megyenap tartalmas programjaira.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >