Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A móri Geszler Pincészet hozta el a legtöbb aranyat
A móri Geszler Pincészet hozta el a legtöbb aranyat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 18.

Image

Magyarország legrangosabb borversenyén remekeltek a Móri Borvidék pincészetei. A „Legeredményesebb fiatal borász” címet a móri Geszler Családi Pincészet borásza, Geszler Tamás kapta meg, s Pincészete hozta el a megyéből a legtöbb aranyat is. Geszleréken kívül a csákberényi Sáfrán Pince Sauvignon bora és a móri Molnár Borház pezsgője is aranyat érdemelt.

 

 

Megújult Magyarország legjelentősebb borválogatója, az Országos Borverseny. Az idén 36. alkalommal megrendezett program mostantól Magyar Bormustra néven kerül meghirdetésre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szervezésében. 

“Szeretnénk az ország legjelentősebb, nemzetközi szinten is jegyzett borversenyét kialakítani. Úgy gondoljuk, hogy a fogyasztó, termelő és a munkánkat figyelő sajtó részére is legyünk mérvadóak. Építkezzünk alulról, a borvidéki borversenyek nyertes borai jelenjenek meg az országos megmérettetésen és az itt aranyérmet elérő borok nemzetközi borversenyekre jutását biztosítsuk, ezzel is elősegítve a magyar bor határainkon túli megismerését.” – nyilatkozták a programról szervezők.

A legutóbbi „mustrára” a napokban került sor neves borászok, borbírálók, szakemberek közreműködésével.  Az ünnepélyes díjátadás helyszínéül a Magyar Tudományos Akadémia könyvtára szolgált.  Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt, a Magyar Bormustra házigazdái pedig Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke és Pirint János, a Tesco Global-Áruházak Zrt. beszerzési igazgatója.

A megmérettetésre 124 pincészet nevezte be nedűjét, mintegy 409 mintát (175 fehér, 39 rosé, 139 vörös, 6 habzó, 25 pezsgő, 20 borkülönlegesség, 5 tokaji borkülönlegesség). A Móri Borvidékről 15 bort mutattak fel, melyből öt aranyérmet kapott.

 A legeredményesebb női borász: Gálné Dignisz Éva lett, a legeredményesebb fiatal (35 év alatti) pedig Geszler Tamás, a móri Geszler Családi Pincészet borásza. A Geszler Család hozta el egyébként a megyéből a legtöbb aranyat is a “Legeredményesebb fiatal borász” cím mellett: Móri Ezerjójuk, Vértes kincse fehérbor házasításuk a fehérborok arany érmei közt is a legjobb 10-ben voltak, harmadik aranyukat pedig Móri Királyleánykájukért kapták.

A Móri Borvidékről arannyal térhetett haza a csákberényi Sáfrán Pince is Sauvignon Blanc borukért (A TOP20-ban volt ez a boruk a fehérborok között), a móri Molnár Borház pezsgője, s a Paulus Sparkling Wein is aranyérmet szerzett, mely benne volt a TOP5-ben a pezsgők között.

Így a Móri Borvidék 5 arannyal gazdagította az Ezerjó hazáját!

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >