Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét világsztárok versengenek Székesfehérváron
Ismét világsztárok versengenek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 23.

Image

Justin Gatlinhez mérhető sztár indulása vált biztossá a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon: 400 méteren LaShawn Merritt is rajthoz áll július 7-én a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban. A bombaerősnek ígérkező férfi 400-as mezőny mellett női 400 m gáton és női súlylökésben szintén nagy küzdelem várható a dobogóért.

 

 

Idén sem marad ki a programból az immár hagyományosnak számító „TE mennyit futsz 100-on?” elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot.


Az év kiemelkedő sporteseménye Székesfehérvár életében a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, amelynek immár második alkalommal adhat otthont a város. Érdemes lesz kilátogatni július 7-én, kedden a Regionális Atlétikai Központba, ahol számos világsztárral találkozhatnak a sportág szerelmesei.

A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Merritt az egyetlen sprinter Michael Johnsonon kívül, aki 200-on 20 másodpercen és 400-on 44 másodpercen belül futott. Az amerikai sztáratléta 2007 óta minden vb-n nyert aranyérmet – vagy 400-on vagy a 4x400-as váltóval – és 43.74 másodperces egyéni csúcsánál csak négyen tudtak jobbat a világon. A szervezők bejelentése szerint azonban nem mehet majd biztosra a Gyulai István Memorialon, mert olyan 400-as mezőny van kialakulóban, amelyben szinte nem lesz induló 45 másodpercnél gyengébb egyéni rekorddal.

A női 400 m gát indulói listája ugyancsak nem nélkülözi a jelenlegi legjobbakat. A sort a Gyulai István Memorial 2013-as győztese, a világbajnoki ezüstérmes amerikai Dalilah Muhammad (53.83 mp) vezeti, de nála is jobb egyéni csúccsal büszkélkedhet honfitársa, Georganne Moline (53.72 mp) - az olimpiai ötödik gátas az All-Athletics.com világranglista harmadik helyén áll. A nigériai származású bahreini Kemi Adekoya friss Ázsia-bajnokként érkezik, az ukrán Hanna Titimec pedig a tavalyi Európa-bajnokság ezüstérmeseként. Az amerikai Cassandra Tate 2014-ben a 4x400-as váltóval szerzett fedett pályán világbajnoki címet.    

A magyar női atlétika új csillagának, a tavalyi szabadtéri Európa-bajnokságon bronzérmes és az idei fedett Eb-n győztes Márton Anitának olyan rangos mezőnyben kell dobókörbe lépnie, amelyben két, 20 méter feletti eredménnyel rendelkező súlylökő is ott lesz. A fehérorosz Natalja Mihnevics legjobbja 20,70 méter, éremgyűjteményében pedig olimpiai ezüst, fedett pályás világbajnoki arany, valamint Európa-bajnoki arany is található. Az amerikai Michelle Carter (20,24 m) olimpiai ötödik és világbajnoki negyedik, de fedett pályán már szerzett vb-érmét, bronzot.

Mihnevics mellett további két fehérorosz versenyző indul, a fedett Eb harmadik Alena Abramcsuk és az Eb 7. Aljona Dubickaja. Az amerikaiak közül Tia Brooks vb 8., Jeneva McCall fedett vb 8., Brittany Smith pedig U23-as észak- és közép-amerikai bajnok. Az Eb ezüstérmes orosz Irina Taraszova a nagy világversenyek állandó döntése, az ukrán Halina Oblescsuk legjobbja a vb 9. hely. A trinidadi Cleopatra Borel 36 évesen is megállja a helyét az élmezőnyben.    

Idén sem marad ki a programból az immár hagyományosnak számító „TE mennyit futsz 100-on?” elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot. Regisztrálni a verseny megújult honlapján, a www.gyulaimemorial.hu oldalon lehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >