Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Eb, Ob ARAK-os sikerekkel
Eb, Ob ARAK-os sikerekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 23.
A 16-17 éves atléták legfontosabb nyári versenyére, az Ifjúsági Országos Bajnokságra került sor Zalaegerszegen. Hét érem és tucatnyi egyéni csúcs fémjelzi az ARAK Utánpótlás Akadémia sikereit. A válogatott Budai Boglárka két érmet is nyert a fehérvári klub színeiben. Az első napon a 400 métert teljesítette egyéni csúccsal, ami a második helyet jelentette számára. Ez jó előjelnek bizonyult a másnapi 800 előtt. A két kört tökéletes taktikával, nagy egyéni csúccsal nyerte meg.

 

 

A Varga Tamás és Budai Árpádné tanítványa a hajrában az ifjúsági olimpián érmes Tóth Lili Annát győzte le kiváló idővel, 2:12,86-al lett magyar bajnok.

Papírforma győzelmet aratott 400 méteres gátfutásban Deák Márton. Tölgyesi Előd válogatott versenyzője 55,27-el, egy másodperccel bizonyult jobbnak a későbbi ezüstérmesnél. További három alkalommal állt székesfehérvári versenyző a dobogó második fokán. A győzelemhez a magasugró László Szabolcs állt legközelebb. 191 cm-t teljesített elsőre, és mindössze egyetlen kísérlettel maradt le az aranyéremről. A válogatott Pisch Milán 100 méteres síkfutásban 11,20-as eredménnyel, Szépe Gergő távolugrásban egyéni csúccsal, 685-el végzett másodikként. Ragó Nikolett 2000 méteres akadályfutásban nyert bronzérmet 7:36,36-al.

Jó versenyzéssel, egyéni legjobbját teljesítve lett ötödik Besszer Rebeka 400 gáton, László Szabolcs hármasugrásban és Böröcz Péter távolugrásban. László Szabolcs távolugrásban is jeleskedett, hatodikként zárt, akárcsak Mátó Gréta 1500 méteren. Hetedik helyen is két ARAK-os zárt, Darabos Alíz 400méteren és Kerék Kata hármasugrásban. Tóth Gergely távolugrásban, Mátó Gréta 800 méteren és Böröcz Péter 110 méteres gátfutásban is a nyolcadik helyet tudta megszerezni.

László Dávid harmadik a Csapat EB-n

Bulgáriában a Csapat Európa-Bajnokság második ligájában László Dávid hármasugrásban a harmadik helyen zárt, ezzel hét ponttal járult hozzá a magyar csapat eredményéhez. László a rossz időjárási körülmények sem zavarták meg abban, hogy az előzetes esélyeket érvényesítse. A legerősebb felállásban induló magyar csapat is a harmadik helyen zárt, így nem sikerült a feljutás az elit ligába. - foglalta össze az elmúlt napok legfontosabb ARAK-os történéseit Tölgyesi Előd szakosztályvezető.

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >