Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepi est a Horvát Államiság Napja tiszteletére
Ünnepi est a Horvát Államiság Napja tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 23.
A Horvát Államiság Napja alkalmából szervez ünnepséget a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. Június 25-én, csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban előadáson, valamint fotó- és fegyverbemutatón ismerhetik meg az érdeklődők a délszláv háború eseményeit, körülményeit. Az est vendégei lesznek Tihanyi Tamás újságíró, ifj. Kricskovics Antal fotóriporter és Fülöp Attila fegyverszakértő.

 

 

1991. június 25-én két jugoszláv tagköztársaság, Szlovénia és Horvátország parlamentje elfogadta a szuverenitásáról és függetlenségéről szóló nyilatkozatot, ezzel megkezdődött a jugoszláv föderáció szétszakadása.

Június 25-e a Horvát Államiság Napja, az alkalom tiszteletére ünnepi estet szervet a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat csütörtökön 18.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében. A programon előadást tart Tihanyi Tamásújságíró, „A Hallgatás Hadművelet” című riportkötet társszerzője.  A délszláv háborús írásokat, tudósításokat tartalmazó, 1996-ban kiadott kötetet ifj. Kricskovics Antal fényképeivel illusztrálták. A fotóriporter szintén rész vesz a csütörtöki eseményen, és megismerteti a nézőkkel a  háborús térség különböző frontjain készült munkáit. Ugyancsak jelen lesz a beszélgetésen Fülöp Attila fegyvergyűjtő és szakértő, aki bemutatja a délszláv harcok jellegzetes fegyvereit.

A programra szeretettel várnak minden érdeklődőt! 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >