Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vízivárosi Kölyök Juniális
Vízivárosi Kölyök Juniális Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 26.

Image

Vízivárosi Kölyök Juniális címmel ingyenes, egész napos gyermekrendezvényt szervez június 27-én, szombaton reggel 09.00 órától a Budai úti Interspar parkolójában a vízivárosi LISZI, vagyis Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda.

 

 

A városrészben tavaly meghonosított program részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Dr. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője – aki egyben a rendezvény védnöke is –, Zentai Judit, a LISZI Iroda közösségszervező koordinátora, valamint Németh Gábor, a rendezvény műsorvezetője.


A tavalyi év osztatlan sikere után az idei esztendőben is megrendezésre kerül Víziváros nyári gyermekrendezvénye, a Vízivárosi Kölyök Juniális. Az eseményt ezúttal is ingyenesen lehet látogatni, helyszíne pedig most is a Budai úti Interspar áruház parkolója lesz. A 2015. június 27-én, szombaton tartandó esemény reggel 09.00 órakor nyitja kapuit, és egészen 17 óráig várja az érdeklődőket. „Amikor 2010-ben önkormányzati képviselő lettem, akkor az egyik ambícióm az volt, hogy felélénkítsük Vízivárost, teret biztosítva a közösségteremtéshez. Ezt több tevékenységgel és programmal kívántuk megvalósítani, például életre hívtunk egy környezetvédelmi egyesületet, amely a városrész tisztaságáért felel, továbbá meghonosítottuk az óvodák és a vízivárosi nyugdíjasok segítségével a Vízivárosi Adventet. A jó szándékhoz azonban nagyon sok energia és szervezőmunka kellett annak érdekében, hogy ezek a kezdeményezések tovább fejlődhessenek. Rendkívül örülök annak, hogy 2014 óta a LISZI is segíti ezt a munkát, amely információs és szolgáltató központként a vízivárosiak érdekeit és a közösségépítést tartja szem előtt. Ennek a jótékony vállalásnak a jegyében rendezhettük meg tavaly első ízben a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Már akkor látni lehetett, hogy az ilyen programokra óriási igény van ebben a városrészben is.” – mondta Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője.

Zentai Judit, a vízivárosi LISZI Iroda munkatársa elmondta, hogy a Juniális kitalálásakor a cél az volt, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes programlehetőséget tudjanak kínálni a látogatóknak. „Örömünkre szolgál, hogy idén újra megszervezhetjük a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Amióta a Vízivárosban LISZI Iroda működik, nagyon sokan tértek be hozzánk. A látogatások során mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb programot, ez pedig mindenképpen közösségformáló erővel bír. Már a tavalyi Vízivárosi Kölyök Juniális is nagy tömegeket mozgatott meg, hiszen több százan vettek részt a rendezvényünkön. Idén tovább bővítjük a programokat – elsősorban a sport terén –, így remélhetőleg ezúttal még többen jönnek el szombaton. Bízom továbbá abban is, hogy ezáltal nemcsak a legkisebbeket, hanem a család egészét sikerül megmozgatni. A tapasztalataink ugyanis azt mutatják, hogy közös családi programokra van a legnagyobb szükség manapság.” – tette hozzá Zentai Judit. Az esemény szervezésekor az is fő szempont volt, hogy a gyerekek számos olyan programelemmel is találkozzanak, amivel az értékrendjüket tudják fejleszteni. Az elmúlt év tapasztalata azt bizonyította, hogy a módszer bevált, hiszen a gyerekek játszva tanultak. Az egyik ilyen terület a fogyatékkal élők helyzetének megismertetése, a másik a rendvédelmi szervek testközelbe hozása volt.

Az említett – és a tavalyi évben már bizonyított – programmodulokon túl idén több újdonsággal is várják a családokat, még tartalmasabbá téve így a napot. A szervezők segítségére lesz mindebben a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, akik különböző érzékenyítési eszközöket hoznak a helyszínre, az Alba Fehérvár kosárlabdaklub és kabalaállatuk, a Kiskenguru, illetve képviselteti magát a Magyar Honvédség Toborzó Irodája, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is.

A reggel 09.00 órai ünnepélyes megnyitót követően a gyerekek Kölyök Zumbával kezdhetik a napot, majd 10.00 órától Nyári Bernadett bábelőadását tekinthetik meg. Az egész napos vetélkedők sorát a délutáni órákban először Freestyle bemutató, a Megadance táncstúdió műsora, illetve Triál kerékpáros bemutató szakítja meg. A fellépések terén végül a Főnix Rock and Roll Egyesület műsora zárja a sort. Az egész napos rendezvény „hangja” ezúttal is Németh Gábor lesz. „Műsorvezetőként nekem is nagy megtiszteltetést jelent, hogy immáron évekre visszamenőleg ott lehetek az ART Kulturális Egyesület, valamint a LISZI által szervezett eseményeken. A közös munka az évekkel ezelőtt elindult Diákpárbajjal kezdődött, és örömteli látni, hogy a programjainknak vannak állandó visszatérői, például a Triálosok személyében. A mostani Vízivárosi Kölyök Juniálison is rengeteg érdekességgel készülünk az érdeklődőknek a különböző rendezvényszigeteinken. A legkisebbeknek egy vízivárosi meglepetés rádiót is kialakítunk, amely egész nap gyermekdalokat játszik majd. Egészen biztos vagyok abban, hogy a tavalyinál még nagyobb pörgésre számíthatunk az idén!” – fogalmazott Németh Gábor.

A helyszínre érkezők a regisztrálást követően egy karszalagot kapnak, amire az állomásokon történő sikeres teljesítést követően matricákhoz juthatnak. Aki valamennyi matricát begyűjti, az nyereményt kap.

A rendezvényre látogatók a következő programok közül válogathatnak: társasjáték sátor, légvár, készségfejlesztő játékok, hídépítő verseny, kerekes székes akadálypálya, kerékpáros ügyességi pálya, közlekedési teszt, interaktív nyomrögzítés, ördöglakatok, minigolf, óriás képkirakó, lovagi tornajáték, óriás dominó, íjászpálya, mini labirintus, fecskendővel célzó verseny, repülőgép szimulátor, fegyversimogató, óriás vár, autós akadálypálya, robotkiállítás, speedball, tollaslabda pálya, roller akadálypálya, streetball palánk, amerikai foci célkapu, trambulin. 

A rendezvény valamennyi programja ingyenes, amelyre a szervezők sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >