Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közösségi pavilon épült a Palotavárosi tavaknál
Közösségi pavilon épült a Palotavárosi tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 26.
Bemutatták a Palotavárosi tavaknál felépített közösségi pavilont, melyet széleskörű összefogásnak köszönhetően hoztak létre az értékteremtés, a közösségépítés jegyében. A fagerendákból épített, fedett, térkövezett pavilon alkalmas szabadtéri rendezvények, közösségi összejövetelek, de akár iskolai órák lebonyolítására is. A HOFESZ további fejlesztésekre készül, hamarosan megépítik a város kemencéjét is. - hangzott el az átadáson.

 

A Palotaváros Székesfehérvár legsűrűbben lakott, húszezer embernek otthont adó városrésze. A panelrengeteget sokkal élhetőbbé teszik, és a pihenést, a feltöltődést is nagyban segítik a halastavak, melyek környékét folyamatosan szépítik, fejlesztik. A kisebb tó mellett található közösségi pavilont a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége, a Fejér Megyei Önkormányzat és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával, közös beruházásban építették. A fagerendákból készült, fedett, térkövezett pavilon alkalmas különféle szabadtéri programok, baráti, családi összejövetelek, de akár iskolai tanórák lebonyolítására is.

 

 


A HOFESZ olyan értékeket kíván teremteni, melyek hosszútávon is szolgálják a város lakosságát. A szövetség szeretné segíteni a polgárokat és a horgászokat a szabadidős tevékenységek szervezésében, és szívesen nyitna az iskolák felé is. Pamminger Ede mesterszakács kezdeményezésére szerveznek majd itt különféle gasztronómiai rendezvényeket is. – emelte ki az átadáson Nagy Attila, a szövetség elnöke. Elmondta: további fejlesztésekre készülnek, a pavilon mellett felépítik majd a város kemencéjét, lesznek tűzrakó helyek, stégek, és a tó körül kisebb fedett ülőhelyek is. A padokkal és asztalokkal ellátott pavilont könyökmagasságig bedeszkázzák, és felszerelnek egy mozgatható ponyvát, amely szeles, eső időben is minden oldalról teljes védettséget nyújt. A Béres József kivitelező által készített pavilont már ettől a héttől birtokba vették a HOFESZ nyári napközis táborában résztvevő diákok.



Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki az új beruházás kapcsán, amely segíti a horgászat megismertetését, megszerettetését. Hangsúlyozta: a mai gyermekek idejének nagy részét az internetezés, a zárt térben tartózkodás teszi ki,  éppen ezért fontos arra törekedni, hogy minél több időt töltsenek a szabadban, a természetben olyan sportokkal, mint a túrázás, a kirándulás, a horgászat. Adott esetben nem kell a lakóhelyünktől messze utaznunk, hogy friss levegőn, szép környezetben legyünk. A Fejér Megyei Önkormányzat igyekszik támogatni a hasonló beruházásokat a jövőben is. – emelte ki dr. Molnár Krisztián. 

 



Az átadáson Viza Attila önkormányzati képviselő köszönetet mondott a HOFESZ munkájáért. Szavai szerint a pavilon szolgálja a közösségépítést is, hiszen nincs annál fontosabb, mint értelmes, tartalmas programokat szervezni a város fiataljai, lakossága számára. Székesfehérvár vezetése rekreációs területnek szentelte a Palotavárosi tavak környékét, a fejlesztéseket – akárcsak eddig, a jövőben is – párbeszéddel, összehangoltan, egymást támogatva tudják megvalósítani. Ennek nagyon jó példája a Fehérvári Halünnep, melyet idén harmadik alkalommal szerveztek meg. A képviselő reményét fejezte ki, hogy a tavak és környéke Magyarország egyik gyöngyszeme lehet a jövőben.

A pavilont előzetes bejelentkezés alapján vehetik igénybe a városi közösségek. Az elérhetőségeket a http://hofesz.hu/ portálon találják az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >