Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lakossági fórumot tart a Magyar Természetjáró Szövetség Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 29.

Image

Július 2-án, csütörtökön lakossági fórumot tart a Magyar Természetjáró Szövetség 17 órakor a Vadex székházban. A tájékoztató témája a legnépszerűbb hazai túraútvonalat, az Országos Kékkört érintő legújabb, egyedülálló fejlesztések, beruházások a Közép- Dunántúli régióban.

 

 

A Magyar Természetjáró Szövetség és konzorciumi partnerei gondozásában az elmúlt években 2,7 milliárd forintból, hazai és Európai Uniós forrásból újult meg a legnépszerűbb hazai túraútvonal, az Országos Kékkör. A legnépszerűbb hazai túraútvonal felújításának régiós vonatkozásairól tart lakossági fórumot a Magyar Természetjáró Szövetség július 2-án, csütörtökön, 17 órakor Székesfehérváron a Vadex székházban (Tolnai u. 1.)

A megújult Országos Kékkör egy több mint 2500 kilométer hosszú, három nagyobb szakaszból álló túraútvonal, amelyen körbejárhatók és megismerhetők Magyarország jelentősebb tájegységei. Az emblematikus túraútvonalon évente 150 ezer turista fordul meg.

 


 

A több milliárd forintos támogatás révén megtisztították a benőtt növényzettől a gyalogos utakat, helyreállították a forrásokat, az úton található kilátókat és pihenőhelyeket felújították, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki. Újrafestették a nyomvonalról tájékoztató kék jelzéseket, egységes információs táblákat helyeztek ki. Több helyen modern turistaszállásokat hoztak létre. A magyarországi Országos Kékkör így olyan ökoturisztikai attrakcióvá vált, ami egyaránt igénybe vehető pihenési, rekreációs, üdülési és teljesítménytúrázás, sport céljára.

A 140 éves múltra visszatekintő, 1987 óta közhasznú alapítványként működő Magyar Természetjáró Szövetség partnerei, szervezetei és tagjai révén népszerűsíti a természetjárást, az aktív- és ökoturizmust, felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára és a természet védelmére. Karbantartja a turista úthálózatot, információt biztosít a természetbarátoknak, összefogja és segíti az érintett szervezetek munkáját a gyalogos, kerékpáros, vízi-, barlang-, sí és hegymászó túrák területén.

 

A lakossági fórumon való részvétel nincs regisztrációhoz kötve.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >