Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megszépült az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda belső tere
Megszépült az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda belső tere Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. június 29.
Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Colorize graffitis csoport legújabb alkotását. Horváth Benedek és Varga-Márfy Milán háromnapos szorgalmas munkájának jóvoltából az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda belső tere szépült meg. A kezdeményezés elindításáról és kivitelezéséről az alkotókkal közösen Molnár Tamás, az Új Nemzedék Iroda vezetője számolt be. A sajtótájékoztatón a fiatalok nyári munkára való felkészítéséről is szó volt.

 

Az Új Nemzedék Plusz program keretében másfél éve nyílt meg az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont Iroda Székesfehérváron, az Ady Endre utca 5. szám alatt. Az irodában – amely a Várkapu utca felől közelíthető meg – hiteles információkkal, személyes tanácsadással segítik a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését.

 


 

Történelmi környezetben, Székesfehérvár egyik legforgalmasabb pontján az ifjúsági és civil kezdeményezések gyűjtőpontjaként is funkcionáló Új Nemzedék Kontaktpont Iroda széleskörű szolgáltatásokkal várja az ifjú generáció tagjait. A Varkocs szobor mögött található intézmény célja, hogy praktikus tanácsokhoz jutassa a fiatalokat az oktatási, életvezetési, pályaválasztási, karriertervezési kérdésekben, valamint ösztönözzék a közösségek létrejöttét. Az iroda munkatársai ifjúságsegítő munkájuk során a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogatnak: iskolákban, fesztiválokon, fórumokon, rendezvényeken keresik meg a fiatalokat, akik így első kézből, saját környezetükben kaphatnak válaszokat, tanácsokat a számukra legfontosabbnak vélt kérdéseikre.

A Colorize csoport nagyszabású akciója révén újabb falfelületet díszítettek ki az alkotók Székesfehérváron. Alig egy hónappal ezelőtt a várossal összefogva a Halesz ligetben található betonfalat festették le a fiatalok, most pedig a Belvárosban lévő Új Nemzedék Kontaktpont Iroda belső tere szépült meg. Székesfehérvár Önkormányzatának célja, hogy a város közterületein minél több olyan falfelületet festhessenek le legálisan a graffitis csoport tagjai, melynek révén még élhetőbbé és szebbé tehetnék a környezetet.

 


 

A Halesz liget betonfala az első, egyben osztatlan sikert aratott állomása volt a graffitis társaság bemutatkozásának. Ennek apropóján született meg az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda kezdeményezése, hogy az épület belső falfelületének lefestésével tegyék még otthonosabbá a mindennapokat. Molnár Tamás, az Új Nemzedék Iroda vezetője szerint nagyon fontos, hogy a város a Colorize csoporttal együttműködve tegye szebbé Székesfehérvár köztereit. „Az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda egyik fő tevékenysége, hogy fiatalokat fogadjunk információszolgáltatás keretében, de ezen kívül baráti beszélgetésekre is sok szeretettel várunk mindenkit. Nem titkolt szándékunk, hogy lehetőséget teremtsünk a közös eszmecserére, hiszen itt tökéletesen meg tudnak szervezni például egy osztálykirándulást a tanulók. Egyértelmű volt számunkra, hogy olyanná formáljuk nekik ezt a közösségi teret, ahol megfelelő komfortérzetet tudunk biztosítani. A Halesz ligetben bemutatott múltkori sikeres falfestés után pontosan ezért kerestem meg a Colorize csoportot. Úgy érzem, hogy az általuk elkészített művek a saját korosztályuk számára autentikusak, mivel olyan teret hoznak létre, ahol bárki szívesen töltené el az idejét.” – mondta Molnár Tamás, aki köszönetét fejezte ki a Colorize csoportnak, hogy önszorgalomból vállalták az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda belső terének lefestését.

„Ezt a falfestést számunkra is egy új, úgynevezett „inverz” technikával oldottuk meg. Először felvázoltuk azt a mintát, amelyet fel szerettünk volna festeni, majd szalag segítségével körbemaszkíroztuk azt. Ezt követően kiszíneztük és kifestettük az általunk elkészített mintákat, majd eltávolítottuk a szalagokat, amelyek a motívumainkat határolták. Ahogy az látható, elsődlegesen az erdő és a szarvas motívumokat szerettük volna kidomborítani a művünkön. Úgy gondoljuk, hogy mindkettő a fiatalságot és az összetartozást szimbolizálja. Ezen kívül az is fő koncepció volt számunkra, hogy az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda logójának megfelelően mi is minél több színt használjunk fel. Célunk, hogy a várossal szoros együttműködésben a jövőben egyre több felületet újítsunk meg, tegyünk színessé.” – közölte Varga-Márfy Milán, a Colorize csoport tagja.

A sajtótájékoztatón a fiatalság nyári munkára való felkészítéséről is hasznos információt kaphattak a megjelentek. Az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda kiemelt feladatának tekinti, hogy a betérő fiataloknak mindenre választ tudjanak adni. Az Iroda munkatársai segítenek az önéletrajz elkészítésében, emellett szakmai és jogi tekintetben is felkészítik az érdeklődőket, hogy mire számítsanak például egy állásinterjún.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >