Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Innováció a Vasvári Pál Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.

Image

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Vasvári Pál Általános Iskolája 2013-ban sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP-3.1.4-12/2 kódszámú „Innovatív iskolák fejlesztése” című pályázati felhívásra. Az iskola 200 882 387 Ft összegű támogatást nyert el európai uniós forrásból.

 

 

A projekt keretében a tanulók az elmúlt két év során számos programon vehettek részt. A projekt kiemelt célja volt, hogy a programokon keresztül bemutassa a gyermekek számára a családi élet, az egészséges életmód és a környezettudatosság fontosságát. 

A támogatás több területen biztosított fejlesztési lehetőséget az iskola számára, hozzájárulva ezzel az oktatás minőségének javításához. A szaktárgyi tanártovábbképzések megvalósítása elősegítette a pedagógusok szakmai fejlődését és hozzájárult oktatási intézmény pedagógiai-módszertani megújulásához. A pályázat során színes tevékenységeket valósítottak meg, melyek különböző területekre összpontosítanak, különös tekintettel a sport- és mozgásprogramokra. Az egészségfejlesztő, szemléletformáló iskolai programok megvalósítása lehetőséget biztosított a diákok egészséges életmódra neveléséhez, illetve testi-lelki-szellemi állapotának javításához. A pályázat keretein belül szerveztek ökotáborokat, ami elősegíti a környezettudatos szemlélet kialakítását.

A nevelési-oktatási tevékenységek megvalósítása során a diákok gazdasági, pénzügyi ismereteket sajátíthattak el, elősegítve ezzel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását, valamint lehetőségük nyílt a nemzeti hagyományok, helytörténeti ismeretek elsajátítására, hozzájárulva ezzel a nemzeti és európai identitás kialakulásához. A pályázat keretein belül az iskola megújította a helyi társadalmi szervezetekkel való együttműködését, valamint új partnerségeket és kapcsolatokat alakított ki a nevelési-oktatási feladatok megvalósításában. A támogatási összegből digitális, sport- és egyéb taneszközöket szereztek be, elősegítve a diákok készségeinek, képességeinek, kreativitásának és a testmozgás iránti igényének fejlesztését.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >