Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tovább fejlődik a 11. számú választókörzet
Tovább fejlődik a 11. számú választókörzet Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 06.

Image

Sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné azokról a fejlesztésekről, amelyek a 11. számú választókörzetben az idei esztendőben megvalósulnak. Körforgalom kialakítás, járdafelújítás és több intézményi fejlesztés is szerepel a 2015-ös tervek között.

 

 

Két éve megújult a Széna tér, tavaly pedig a Király sor és a Móricz Zsigmond utca közötti területen került sor egy szép park kialakítására. A közösségi terek után idén a közterületi és intézményi fejlesztésekre biztosítja a lehetőséget a városi költségvetés. Az adósságkonszolidációnak köszönhetően a Saára Gyula útfelújítási program 2015-ben is folytatódik. Ennek keretében nemcsak az utak, hanem járdaszakaszok és parkolóterületek is megújulnak városszerte. A 11. számú választókörzetben ennek keretében körforgalom épül a Királysor és a Géza utca kereszteződésében. Az építési engedély már megvan, júliusban indítják a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre. A beruházással javul majd a kereszteződés áteresztő-képessége.

 


 

„Nagyon jó, hogy Székesfehérvár egésze évről-évre fejlődik. Egy városrészért felelős önkormányzati képviselőként azonban az a legfontosabb számomra, hogy a körzetben élők a saját, közvetlen lakókörnyezetükben érezzék komfortosan magukat. Ezt szolgálják az idei fejlesztések, a járda- és intézmény-felújítások, valamint az Aszalvölgyben kialakított pihenőpark közvilágításának kiépítése is.” – mondta el Deák Lajosné.

Idén is sor kerül több kisebb, a 11. számú választókörzetben lévő lakótelepi út- ás járdajavításra. Az Almássy-telepen végre megvalósul a gyalogosok számára a teljes akadálymentesítés, ami a babakocsival és kerekesszékkel közlekedők számára jelent majd könnyebbséget. Régi elmaradás rendezése kezdődött tavaly, amikor az „író utcákban” elindult a járdafelújítás. A Németh László utcában immár teljes hosszában használható a járda, idén pedig a Katona József utcai járdaszakaszokat javítják ki, újítják fel.

 


 

„Évtizedekkel ezelőtt az utca elején lévő, Papagáj-telepi házak új járdarendszert kaptak, akár a szomszédos utcák,  míg az utca másik részében - jóval később - csak 40x40-es járdalapokat kaptak a lakók, amelyek lerakását az ingatlantulajdonosoknak saját kivitelezésében kellett megoldaniuk. Most először az utca elején lévő aszfaltos járdát újítjuk fel: a kátyúkat, eróziós nyomokat foltozzuk be, valamint a növényzet gyökerei által létrehozott egyenetlenségeket javítjuk ki. A második részben, a Géza utcai kereszteződéstől pedig szakaszosan felszedjük a járdalapokat és szabványszélességűre bővítve térköves járdát építünk ki. A városrészben folyamatosan folytatódik a járdaszakaszok felújítása az elkövetkező időszakban is. Mindeközben sor kerül a csapadékvíz-elvezetők rendbetételére és több mint 10 új parkolóhelyet is sikerül kialakítani. A Karinthy Frigyes utcai buszmegállónál is térköves járda készül, a tömegközlekedést igénybe vevő lakosok kérésének eleget téve.” – ismertette az önkormányzati képviselő.

A fehérvári intézmény-hálózat felújításának gyorsítására hirdette meg az önkormányzat az Ybl –programot, ennek keretében tetőfelújításokra, nyílászárócserékre, illetve fűtéskorszerűsítésre kerül sor a városrészben található több intézményben. 

 


 

„A Nefelejcs utcai óvodában nyílászáró-cserére kerül sor a nyáron. Az óvoda két csoportszobájában, az öltözőfolyosókon, az emeleti portáloknál, valamint a hátsó bejáratnál a régi, hőhidas szerkezetű alumínium nyílászárók újulnak meg mintegy 4,5M forint értékben. A Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárban nyílászáró- és fűtéskorszerűsítés történik. A Gyöngyvirág Óvodában pedig a tetőszerkezet újul meg. Ez annak az önkormányzati tetőfelújítási programnak a részeként valósul meg, amely a Hétvezér Általános Iskolában és a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületében indult tavaly, és amely városszerte több intézményben – köztük a Gyöngyvirág Óvodában – folytatódik 2015-ben.” – emelte ki Deák Lajosné.

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a Vezér utcák környékén már zajlik a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer megépítése, amely az A-0-0 főgyűjtőhöz csatlakozik majd. Ezek az árkok már a 10. számú választókörzetben is épülnek, előkésztve a Berényi út felújításának folytatását.

 


 

Az Aszalvölgyben a közvilágítás kiépítésével folytatódik a terület fejlesztése. A Lehel utca mögötti játszótérre három lámpaoszlop kerül ki, biztonságossá téve annak használatát. A legnagyobb beruházás pedig a Széna Téri Általános Iskola udvarán megépülő új tornacsarnok lesz. Több mint 600 gyerek jár az iskolába, ezért igény van az új csarnokra, amit délelőttönként a diákok használnak, délután pedig a kézilabda utánpótlás-nevelést szolgálja. Az iskola mostani tornaterme is tovább működik, és az ottani szabadidős tevékenységekre is rendelkezésre áll majd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >