Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Öttusa vb: Kovácsék bronzérmesek!
Öttusa vb: Kovácsék bronzérmesek! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 07.

Image

Alighanem a magyar nők mentik meg öttusázóink becsületét a berlini világbajnokságon, ugyanis a fináléban csonka csapattal - Alekszejev a selejtezőben kiesett - is sikerült bronzérmet szerezniük, így már biztosan nem maradnak medália nélkül ezen a vb sem.

 

 

Kiváltképp a székesfehérvári Kovács Sarolta (Volán) remekelt, aki három szám után még vezetett összetettben, ám végül gyenge lovának és közepes hajrájának köszönhetően "csak"" a 6. pozícióban végzett, mindössze 3 hellyel és 14 ponttal lemaradva az olimpiai kvótáról. A másik finalista magyar, Földházi Zsófia nagyon mélyről jött fel a végére és lett 13.

Egyéniben a német Lena Schöneborn állhatott a dobogó legfelső fokára (1390 pont), a második helyen a kínai Qian Chen végzett (1357 pont), míg a bronzérmet a brazil Yane Marques nyakába akasztották (1350 pont). A dobogósok kvótát szereztek a riói olimpiára.

A csapatversenyt a lengyelek nyerték 3753 ponttal, a 3642 pontot gyűjtő német és a 3590 pontos magyar csapat előtt.

Kovács tekintetében örömteli, hogy újra jó formában versenyzett, s csak egy kis szerencse kellett volna neki az éremhez. Földházi nagyyon gyenge volt az elején, aztán a hajrára össekapta magát, ami végül elég volt a csapatéremhez. A Kovács mellett szintén fehérvári (Alba Öttusa SE) Alekszejev tehát úgy lett csapatban vb-bronzérmes, hogy két társának csak szurkolhatott a fináléban.

Vasárnap a vegyes váltók küzdelmével zárult a berlini megmérettetés. Két fehérvári, Harangozó Bence (Volán) és Alekszejev Tamara (AÖSE) képviselték a magyar színeket, s a 15. helyen végeztek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >