Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: oda a Szuperkupa is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 07.

Image

A 2015-16-os labdarúgó szezon felvezetéseként Székesfehérváron csapott össze a Szuperkupáért a bajnok Videoton és a Kupagyőztes Ferencváros. A hazaiak új edzővel, új mezben és újjászervezett csapattal vágtak neki a találkozónak, a játékuk viszont nem újult meg, így hiába fociztak szinte végig nyomasztó fölényben, átütőerő nélküli támadójátékuk, és átjáróház védelmük okán a Fradi simán, 3-0 -ra győzött.

 

 

Az első 20 percben beszorította ellenfelét a Videoton, ám támadójátékában nem volt átütőerő. Két kisebb ziccere akadt, de Feczesin és Pátkai is hibázott. Ahogy aztán lenni szokott, ahogy kiszabadult a szorításból a Fradi, rögtön meg is szerezte a vezetést Lamah révén (21. perc), majd nem sokkal később a másodikat is megrúgta (Varga talált be közelről) a teljesen indiszponált Vidi-védelem asszisztálásával. Mind a két zöld-fehér találatot elképesztő helyezkedési hibák és rossz labdaérintések okozták. A legnagyobbakat éppen a két legrutinosabb hátvéd, Viníczius és Juhász Roland rontotta. Mintha a régi mezzel együtt a tudásukat is lecserélték volna...

0-2 után sem esett neki a Ferencvárosnak a piros-kék együttes, de még akkor sem találta a rést a védőfalon, amikor már emberelőnyben játszott Nalepa két sárgás kiállítása után. Egyszerűen tompa, életlen volt a Vidi focizgatása, a Fradi két szerencsés góllal nyugodt helyzetbe került már félidőben.

A második játékrészben még nyomasztóbbá vált a bajnok fölénye, ugyanakkor továbbra sem sok elképzelés volt a játékában, többnyire beívelgetésekkel és Szolnoki nagy bedobásai után a rendre előrehúzódó Juhász fejeseivel próbált operálni. Voltak lehetőségeka  szépítésre, de kimaradtak, az idő pedig a Fradinak dolgozott. Már szinte letelt a 90 perc, amikor a fájóan lassú Simon Ádámot a félpályánal Somalia nemes egyszerűséggel lefutotta, majd a kilépő Danilovic mellett bevágta a kegyelemdöfést.

Nyert Thomas Doll Fradija, mert jókor rúgott két gólt az első félidőben, mert a Vidi védelme kritikán alul teljesített, mert Nikolics után nem látszik, hogy ki veszi át a gólfelelős szerepkörét Fehérváron, s mert nem látszik fejlődés a piros-kékek fociján, sőt, ez a most látott produkció nem ütötte meg a tavasszal már sokat kritizált szintet sem.

Ezektől persze még akár megint bajnok lehet a Vidi, bármi megtörténhet a magyar fociban, ám az tény, hogy ehhez szinte minden téren előre kell lépnie, különben hosszú éveket követően nem lesz ott az aranyéremért folyó küzdelemben, sőt, méga  dobogón sem biztos.

Először is be kell végre látniuk a vezetőknek, hogy MINŐSÉGI befejező csatárt kell keríteniük, ezen nem spórolhatnak, mivel Ivanovszki és Feczesin nem közelíti meg a távozott gólkirály, Nikolics szintjét és termelékenységét. A BL-selejtezőben már nagy gondban lehet a Videoton, arra viszont mindenképpen jó lesz a -vélhetően- walesi bajnokkal folytatandó oda-vissza párharc, hogy fejlődjön, hogy a bajnoki rajtig egy ütőképesebb, jobb csapat legyen a fehérvári, s hogy a még kitartó közönségnek legyen miért tapsolnia...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >