Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Korzón osztották a pofonokat
A Korzón osztották a pofonokat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 08.
Rangos ökölvívó-viadalt rendeztek a Velence Korzón. A tavaly átadott, rendkívül impozáns és népszerű tóparti helyszínen megrendezett csapatbajnokság dél-dunántúli győzelmet hozott ugyanis 17:11-re az Oroszlánok nyertek. A CSB-t megelőzőleg 5 pár lépett szorítóba bemutató jelleggel. - a részletekről az esemény fő szervezője, a Varkocs Box Club vezetőedzője -aki egyben szövetségi edző is- Turós Arnold adott tájékoztatást.

 

 

Az első párban Birkés Árpád és Képíró Ádám csapott össze az elit 69 kg-ban. A mérkőzésen Bírkés többször megrendítette ellenfelét amit a közönség  felhördüléssel díjazott, így nem volt meglepetés a fehérvári fiú győzelme. Ezt követően jött volna Izsó Milán és Kulbert Krisztián junior 80 kg-os meccse, ám ez elmaradt Izsó megbetegedése miatt.

A 3. párban Budai Tamás - Kőszeghy András összecsapás következett az elit 64 kg-ban. Itt férfias, de barátságos küzdelem után döntetlen született. Witmann Ferenc és Májer Dominik szintén amolyan "edző küzdelmet" produkált a ringben. Az elit 52 kilósoknál Czifrik győzelmével zárult a Horváth Zoltán - Czifrik János derbi.

A CSB-ben különböző okok miatt csak 5 pár jött össze de az a 10 versenyző igazi közönségszórakoztató meccseket vívott.

Először a serdülő 40 kilósoknál Lakatos Zsolt és Kecskeméti Ronald küzdelme az utóbbi (Dél-dunántúl) győzelemével zárult. Ugyancsak a serdülőknél, 50 kg-ban Demenescu Kevin ls Dér József remekül harcolt, nem bírtak egymással így az ítészek szerint döntetlen eredmény született. A serdülő 52 kg-os súlycsoportban Orsós Róbert (Kaposvár) és Rácz Krisztofer meccse utóbbi Tko-s győzelemét hozta. Az Oroszlányi versenyző óriási győzelme mellé még a legjobb hazai versenyző díjat is bezsebelte!

A junioroknál a 60 kilósoknál Dévényi Dominik és Bojtos Csaba lépett a kötelek közé. A nap egyik legjobb meccsén Bojtos nem tisztelte ellenfele rutinbeli előnyét, valósággal lázba hozták a közönséget, hatalmasat bunyóztak a verseny legtechnikásabb vendégversenyzőjének választott Dévényivel. Pintér Félix és Tar Sándor bemutató meccset vívtak. Ki kell emelni, hogy Pintér bátorsága határtalan ugyanis Tar Sanyi nevét hallva őt a versenyzők nagy része elkerüli. Pintér jól helytállt a ringben.

Zárásként -ami főmérkőzésnek is beillett- Kramer Péter és Sinkó Krisztián csapott össze. Ők is bemutató mérkőzést vívtak de így is rengeteg technikai elemet felsorakoztattak az ökölvívás szépségeiből. Összességében az egész esemény remek propagandája volt a sportágnak, versenyzőink számára pedig jó felkészülés az év további feladataira. - zárta összefoglalóját Turós Arnold.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >