Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Elbontották a Széchenyi út 76/A épületet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. július 15.
Székesfehérvár Önkormányzata határozott lépéseket tett a tulajdonában álló Széchenyi út 76. szám alatti, hosszú évek óta súlyos gondokat okozó ingatlan sorsának rendezése ügyében. A telken álló, szociális bérlakásoknak helyet adó két épület közül az „A” tömböt már elbontották, a bérleti jogviszonnyal rendelkezőknek a város más pontjain ajánlottak lakhatást, és a jövőben sor kerül a „B” épület elbontására, majd az ingatlan eladására és a terület hasznosítására is.

 

 

Az ebből származó bevételt szociális bérlakások felújítására fordítja a város. – hangzott el a dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila önkormányzati képviselő részvételével rendezett sajtótájékoztatón. 

A szakmai egyeztetések után határozott lépések megtétele mellett döntött Székesfehérvár Önkormányzata a Széchenyi út 76. szám alatti ingatlant, az itt található két lakótömb helyzetének rendezését illetően. Az összesen 26 szociális bérlakásnak helyet adó épületek leromlott műszaki állapotára, egyes lakók magatartási problémáira, valamint a környéken élőktől és működő vállalkozásoktól érkezett nagyszámú bejelentésre való tekintettel felmerült az egyik, vagy minkét lakótömb bontásának és az ingatlan hasznosításának lehetősége, figyelembe véve a környezet ipari jellegét.

 


 

Az előkészítéseket követően nemrég elbontották a tizenegy lakásos „A” épületet, melynek főként félkomfortos lakásaiban  az egészséges életvitelre teljesen alkalmatlan körülmények uralkodtak. Az önkormányzat ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy megfelelő módon rendezze a bérleti jogviszonnyal rendelkezők lakhatását, ily módon két személy a Mészöly Géza utcai Garzonházban, illetve a Hübner András utcában kapott a korábbinál előnyösebb fekvésű és magasabb komfortfokozatú cserelakást. Két jogcím nélküli lakáshasználót a szomszédos „B” épületben helyeztek el, négy, ugyancsak jogcím nélküli lakónak nem ajánlottak fel cserelakást, két önkényes lakásfoglalót kilakoltattak, egy lakás pedig üres volt. – erről tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Cser-Palkovics Andráspolgármester.

 

 


 


„Székesfehérvár önkormányzatának hosszú évek óta egyértelmű szándéka, hogy az emberi életre teljesen alkalmatlan telepeket felszámolja a városban. Így történt ez a Móri úton, teljes átalakítás mellett a Hosszúsétatéren, és ennek a folyamatnak fontos állomása a Széchenyi út 76. szám alatti ingatlan is. Sok ok vezetett oda, hogy az önkormányzat meghozta ezt a döntést. Aki akár kívülről, akár belülről látta ezeket az épületeket, azt tapasztalta, hogy a XXI. században ezek a lakások alkalmatlanok és méltatlanok az emberi tartózkodásra. A munkát folytatni fogjuk a Gyümölcs utcában, valamint a Széchenyi 76. alatt „B” épület későbbi felszámolásával.” –mondta Székesfehérvár polgármestere, majd egyértelműen felhívta az érintett családok figyelmét arra, hogy az önkormányzat jogszerűen járt el minden esetben, és ugyanígy tesz a jövőben is. A telepek néhány éven belül mindenképpen felszámolásra kerülnek, és minden olyan személy, aki ennek ellenkezőjét állítja, megtéveszti, becsapja a lakókat.

 

 

A „B” épület bontása után az ingatlant várhatóan értékesíteni fogják, a befolyó bevételt szociális bérlakások felújítására költik majd, a jogszerű lakáshasználók elhelyezését pedig továbbra is az önkormányzat biztosítja. A polgármester bízik abban, hogy mindez a környéken élők és működő vállalkozások megelégedését szolgálja. A városvezető ugyanakkor kiemelte: a város egyik legfontosabb értékét és szociális juttatását az álláslehetőségek adják, éppen ezért érthetetlen, hogy miért van több tucat betöltetlen munkahely a köz- és gazdasági foglalkoztatásban.

„A körzet életét, és a város egészét tekintve is fontos, ami az elmúlt néhány napban megvalósult a Széchenyi úton. Az „A” épületben olyan alacsony komfortfokozatú lakások voltak, melyek valóban élhetetlennek bizonyultak. A következő időszak legfontosabb feladata lesz a „B” épület sorsának megoldása és a terület hasznosítása.”
 – hangsúlyozta Mészáros Attila önkormányzati képviselő. Ugyanakkor elmondta: a Hosszúsétatéri ingatlan tavalyi felújításával nagy előrelépés történt, a Városfejlesztési Kft-vel, valamint a Városgondnoksággal közösen kialakított lakások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A képviselő köszönetét fejezte ki Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnoknak és a Lakáscsoport munkatársainak, akik közreműködtek a ki- és átköltöztetések lebonyolításában. Korábban nagyon sok panaszos bejelentés érkezett, a legújabb fejleményeket és a terület rendezését azonban a lakók és a cégek is pozitívan nyugtázták.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >