Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári öttusázók Prágában az ifjúsági Európa-bajnokságon
Fehérvári öttusázók Prágában az ifjúsági Európa-bajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 15.

Image

Július 11-től 14-ig rendezték meg Prágában az ifjúsági öttusa A Európa-bajnokságot. Az Alba Öttusa SE-ből Palkovics Karolina és Varga Eszter, a Volán Fehérvár Öttusa SC-ből pedig Salga Gergő és Burcsik Barnabás képviselte Székesfehérvárt. A legjobb eredményt Varga Eszter érte el: a dobogó harmadik fokára állhatott a lánycsapat tagjaként.

 

 

A Prágában rendezett öttusa ifjúsági A Európa-bajnokság szombati napján a női hagyományos verseny döntőjében négy magyar lány szerepelt a fináléban: a magyar csapat bronzérmet szerzett, egyéniben Zs. Tóth Anna volt a legeredményesebb, a negyedik helyen végzett. Varga Eszter (Alba Öttusa SE) 974 ponttal a 14. helyen zárta a bajnokságot.

A férfi döntő orosz győzelemmel végződött, a magyar fiúk a mezőny második felében zárták a finálét. Burcsik Barnabás (Volán Fehérvár Öttusa SC) 1081 pontot gyűjtött és így lett 21. az Eb-n; Salga Gergő (Volán Fehérvár Öttusa SC) 1047 ponttal zárt, ami a 24. helyhez volt elég a fehérvári versenyzőnek.

A Burcsik Barnabás, Kardos Bence és a döntőbe nem kvalifikált Mikó Domonkos csapat 3166 ponttal a 9. helyen végzett a prágai Európa-bajnokságon.

A váltó versenyben ötödik helyezést ért el a Palkovics Karolina (Alba Öttusa SE), Zs. Tóth Anna kettős: a magyar páros remekelt úszásban, ahol a mezőny legjobb idejét produkálták. Végül 1068 ponttal az ötödik helyen zártak az Eb-n, ahol ebben a számban 11 váltó indult. Az Európa-bajnokságot ebben a számban az oroszok nyerték.

A záró napon kedden a férfi váltók és a vegyes váltók versenyét rendezték. A magyar színeket a férfi váltóban Mikó Domonkos és Salga Gergő képviselte. A számban orosz aranyérem született, a magyar fiúk 1157 ponttal zárták a viadalt.

A vegyes váltók versenyében a Simon Sarolta, Burcsik Barnabás kettős indult magyar színekben. Álomszerűen kezdtek a fiatalok, ugyanis megnyerték a vívást. Sajnos az úszás már nem sikerült ilyen jól, az Európa-bajnokságot végül hatodikként zárták 1144 ponttal; ebben a számban az olaszoké lett az aranyérem.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >