Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow BL: sikeres Vidi kezdés
BL: sikeres Vidi kezdés Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 15.

Image

A walesi bajnok The New Saints csapatának otthonában megkezdte szereplését a labdarúgó BL-ben a Videoton. A második selejtezőkör első összecsapásán a magyar aranyérmes volt elõzetesen esélyesebb, s ha nem is jó játékkal, de egy szép Gyurcsó lövéssel 1-0-ra meg is nyerte az összecsapást. A visszavágóra jövõ héten szerdán kerül sor a Sóstói Stadionban.

 

 

A meccs elején a hazaiak voltak aktívabbak, az elsõ ziccer is a TNS támadói elõtt adódott, de a bal oldalról laposan belõtt labdáról hárman is hajszállal maradtak le úgy, hogy a Fehérvári védõk csak nézték... Az elsõ Videoton helyzetre a 22. percig kellett várni. Ekkor Pátkai kicsit sokat várt az ötös bal sarkán és lòvését blokkolták. Alig 2 minutummal késõbb Gyurcsó a találkozó ziccerét rontotta el, amikor szólóban vezethette a labdát a walesiek kapujára, am a végén gyengén gurított, a vendéglátók portása így lábbal védeni tudott. Nem véletlenül fogta a fejét ezt látva Casoni edzõ...

Az elsõ játékrész hajrájában egy 11-es gyanús Oliveira-esés és egy blokkolt Kovács próbálkozás a vendégeknél, egy életerõs, de pontatlan lövés és egy -szintén "eltört" labdával zárt- kontra a hazaiaknál az, ami még említésre érdemes momentum volt a szünet elõtt.

A második félidõt valamivel aktívabban kezdte a magyar bajnok, de egy szöglet utáni Fejes-fejesen kívül -amit könnyen fogott a hazai kapus- nem volt igazán sok izgulnivalójukizgulnivalójuk derekasan daráló briteknek. Bõ negyedóra után egy lapos, de gyenge Gyurcsó átlövés jelezte még, hogy gyõzni szeretne a Fehérvári gárda, de semi ez, sem pedig Koltai -igen, õ is a pályán volt- közeli stukkolása sem hozott gólt.

A 72. percben egy Gábor által kipaskolt szabadrúgás, majd egy mellé szálló lövés jelezte, hogy a vendéglátók is próbálkoztak elöl alkotni valamit.

Ezt követõen aztán a 77. percben Oliveira becsúszva labdát szerzett a hazai térfél közepén, a labda Gyurcsó elé került, õ pedig 23 méterrõl, középrõl kilõtte a jobb also sarkot, 0-1! Végre vezet a Vidi!

A véghajrában ment elõre becsülettel a TNS, de különösebb veszély nélkül. Nem játszott jól, de nyert a Videoton, így felettébb kellemes helyzetbõl várhatja a jövõ szerdai, Fehérvári visszavágót. Minden más most mellékes...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >