Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Napokig eltart még a zöldhulladék elszállítása
Napokig eltart még a zöldhulladék elszállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 17.

Image

Jövő hét végéig biztosan eltart még a vihar által kidöntött fák, leszakított ágak, gallyak eltakarítása a város területéről. A Belvárosból a kertvárosi területek felé haladnak a Városgondnokság dolgozói, akik összesen négy, 25-30 fős csoportban dolgoznak.

 

 

A Belvárosban és környékén már szállításra vár az összegyűjtött zöldhulladék. A gallyakat, leveleket Csalára szállítják és komposztálják, a fákat pedig a Városgondnokság Béla úti telephelyén gyűjtik és ősz végén szociális tűzifaként szállítják majd ki rászorulóknak. Egész nap 3 nagy teherautóval és 8 kisteherautóval csak a fákról leszakított zöldhulladékot szállítják, hogy a lehető leghamarabb végezzenek a munkával, és újra a - megszokott rend szerinti - kertészeti feladatokat tudják végezni a város közterületein a Városgondnokság munkatársai. 

 


 

Megbecsülni sem lehet még, hogy hány köbméternyi ágat és levelet szakított le a város közterületen található fáiról a múlt heti vihar, azonban az biztos, hogy több mint száz, közterületen található fát gyökerestül döntött ki az ítéletidő - mondta Grieger László, a Városgondnokság parkfenntartási csoportvezetője.

 


 

A megtépázott fák koronáját is minden esetben átvizsgáljuk, és ha szükséges emelőkosárból vágják le a balesetveszélyes ágakat a szakemberek, ami szintén nagy feladatot jelent a parkfenntartáson dolgozó kollégáinknak. Kora reggeltől dolgozunk minden nap azon, hogy a lehető leghamarabb végezzünk a takarítással.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >