Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kedvezményes virágvásár a fehérváriaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageHosszú sorok állnak kora reggel óta a Bioritmus kertészet és az Árvácska virágüzlet előtt. A kosarakkal és rekeszekkel felszerelkezett tömeg jelzi: megkezdődött az idei virágvásár. E két telephelyen az akció ideje alatt féláron lehet megvásárolni a balkon-, illetve az egynyári növényeket.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Szinte nincs is olyan kert, illetve erkély, ami ne borulna virágba a nyár közeledtével. Vagy évelő növényekkel ültetik be tulajdonosai, vagy folyamatos virág-pótlással gondoskodnak arról, hogy a tavasz-nyár időszakban élénk színek tarkítsák a napfény által érintett területeket. A kertészkedés viszont elég költséges mulatság: a palánták egyáltalán nem olcsók, ráadásul több is kell belőlük, hogy a látvány valóban hatásos legyen.

Ezért ajánlott mindenképpen kihasználni azt a lehetőséget, amellyel most három napon át élhetnek a székesfehérváriak: A Szederközben található Bioritmus kertészetben, illetve a Béla úton álló Árvácska virágüzletben szombat délutánig 60%-os kedvezménnyel kaphatók az egynyári palánták, illetve a muskátlik.

A Bioritmus kertészet telephely-vezetője, Lénárt Katalin elmondta: a 8 órás nyitáskor már közel harminc érdeklődő ácsorgott a kapu előtt, akik – az előre meghatározott korlátnak megfelelően - lakcímenként 20 db muskátlit és 100 tő egynyári virágot vihettek el (büdöskét, petúniát, begóniát és paprikavirágot). Ezt a keretet általában ki is használják az emberek, s volt, aki két címre is szállított a növényekből. (A lakcímeket felírják a visszaélések elkerülése végett.)

A zavartalan vásárlásról biztonsági szakemberek gondoskodnak, akik irányítják a virágos kiskocsik átvételét, leadását és csak meghatározott létszámban engedik be a fehérváriakat. (Amint fizetett valaki a pénztárnál, máris jöhet más a helyére.)

Az egynyári virágok ára a Bioritmusban 55 Ft/darab, az álló-, futó-, és félfutó muskátlikat pedig 230 Ft-ért adják. (A különbözetet az önkormányzat állja.) Lénárt Katalintól azt is megtudtuk, hogy a hatalmas érdeklődést látva a tervezett 17 órás kapuzárást kitolják. Így senki se marad ki a vásárból. Azért pedig végképp nem kell aggódni, hogy elfogynak a készletek: a kertészetnek bőséges növényanyag áll rendelkezésére, s bármikor rendelhetnek még hozzá.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >