Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérvári súlyemelő sikerek a Masters Európa-bajnokságon
Székesfehérvári súlyemelő sikerek a Masters Európa-bajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 21.
Kiválóan szerepeltek a Fehérvár Rugby Club súlyemelői a júniusi, Walesben megrendezett Masters Európa-bajnokságon. Bódis-Szabó Katinka a 35 év felettiek mezőnyének 75 kg-os súlycsoportjában Európa legjobbja lett, ezzel megvédte tavalyi címét. Hozzá hasonlóan, Antal Ottó is nagyon szép eredménnyel térhetett haza: az 55 év felettiek versenyében, a 62 kg-os súlycsoportban a hatodik helyen végzett. Pazar eredményüknek köszönhetően a székesfehérvári súlyemelők teljesítményükkel esélyessé váltak a finnországi, Rovaniemi városában 2015. szeptember 12. és 19. között tartott világbajnokságon való eredményes szereplésre.

 

 

A walesi Bangor városában rendezték meg a Masters Súlyemelő Európa-bajnokságot. A kontinensről 410 versenyző vett részt a megmérettetésen, köztük 13 magyar sportolóval. A versenyre sok szurkoló és családtag is érkezett, akik harsány biztatásukkal ösztökélték még jobb teljesítményre a súlyemelőket. A magyar csapat összesített eredménye nagyon tiszteletre méltó, hiszen mindösszesen hat első, egy második, három harmadik, egy ötödik és egy hatodik helyezést értek el a különböző kor- és súlycsoportokban. A magyarok közül mindegyik versenyző pontszerző helyet ért el, legtöbbjük érmes is lett.

Székesfehérvárt a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályának két versenyzője, Bódis-Szabó Katinka és Antal Ottó képviselte a rangos viadalon. A két súlyemelő Bakos Károly olimpiai bronzérmes szakosztályvezető felkészítése révén kiváló formában és kedvező előjelekkel várhatta a Walesben megrendezett Európa-bajnokságot.

Az áprilisban, Budapesten szervezett Masters Országos Bajnokságon mindkettejüknek aranyérmet akasztottak a nyakukba. Antal Ottó a 62 kg-osok mezőnyében lépett dobogóra és 48 kg-os szakítását követően 75 kg-os lökésével állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bódis-Szabó Katinka 60 kg-os szakítással kezdett, majd 77 kg-os lökéssel folytatta, így 137 kg összteljesítménnyel lett ismét magyar Masters-bajnok.

 


 

Jól látható, hogy a Fehérvár Rugby Club 2012 februárjában alakult súlyemelő szakosztálya is egyre eredményesebben működik. Erről tanúskodik, hogy a bangori Masters Európa-bajnokságon Bódis- Szabó Katinka megismételte tavalyi sikerét, és a 75 kg-osok mezőnyében újfent aranyérmet szerzett, így immár kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. Katinka hat sikeres fogást teljesített, szakításban 71 kg-ig, míg lökésben 83 kg-ig jutott, így végül 154 kg-os összteljesítménnyel lett megint Európa-bajnok.

A kontinenstorna következő napján Antal Ottó is dobogóra lépett a 62 kg-os súlycsoportban. Pontszerzőként 50 kg szakításával, 75 kg lökéssel 125 kg összteljesítményével a hatodik helyen végzett. A két versenyző remek teljesítményének köszönhetően jó eséllyel pályázik a szeptemberi finnországi világbajnokságon való eredményes szereplésre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >