Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Újabb zenei csemegék a Fehérvári KultúrKorzón
Újabb zenei csemegék a Fehérvári KultúrKorzón Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. július 24.

Image

Ezen a hétvégén is folytatódik a nyár népszerű zenei programsorozata Székesfehérváron a Belvárosban. A Fehérvári KultúrKorzó fellépői között ott lesz többek között Stirbu Viktória, Mike Krisztián, a SWAMP Acoustic Trio, a HORDO Duó, a Marik Laura Acoustic Session és a Paradicsom Akusztik.

 

 

Július 24-én és 25-én, pénteken és szombaton további szabadtéri koncertek szórakoztatják a zenekedvelőket a Belvárosban a Fehérvári KultúrKorzó keretében. 19 órától 22 óráig három helyszínen lépnek fel zenei előadók, a jazztől a funkyn és a rockon keresztül az akusztikus popzenéig számtalan stílussal és népszerű dallamokkal, különleges hangzásvilágú produkciókkal találkozhatnak a Korzózni vágyók.

Pénteken este 19 órakor Stirbu Viktória énekművész előadását élvezheti a közönség a Mátyás király-emlékmű előtt. Az elbűvölő, alt hangú operaénekesnőt, aki nem először lép fel a Korzón, Dudás Márta kíséri.

20 órától Mike Krisztián és Horváth Dávid zenélnek a Városház téren: a fúvós-gitáros duó műsora igazi csemegét ígér.

A KultúrKorzót pénteken a SWAMP Acoustic Trio zárja, a Hotel Magyar Király előtti színpadon lépnek fel 21 órakor. A zenekar 2012 nyarán alakult, tagjai Dobai István (gitár), Kiss G. László (basszusgitár) és Potesz Balázs (dob). A zenészek már régóta ismerik egymást, a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszékén végeztek, különböző formációkban már játszottak együtt, így ennek a felállásnak a lehetősége már gondolatban megvolt. A nevet az ihlette, hogy a tagok nagy többsége a Velencei-tó partján él és tevékenykedik mint zenepedagógus, illetve mint előadóművész. Repertoárjuk elsősorban saját szerzeményekből, és kis részben feldolgozásokból áll. Alkalmanként énekes számok is műsorra kerülnek Kiss G. László tolmácsolásában. A zenészek több stílusban jól mozognak, amit zenéjükben ki is használnak, ezért nehéz behatárolni műfajilag. Hangzásukra jellemző a jazz, a blues, a rock, a funky, a latin és az etno. 

 


 

A szombati szabadtéri koncertek este 19 órakor a HORDO Duóval, Horváth Márk és Dobai Pisti gitárduójával folytatódnak. A két zenész ismeretsége közel 15 évre nyúlik vissza, amikor megkezdték tanulmányaikat a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Konzervatóriumban. A formáció érdekessége, hogy a  tagok más-más oldalát képviselik a jazz-zenének, így létrehozva egy remélhetőleg izgalmas atmoszférát, gipsy swing latin jazz szerzemények, illetve népszerű popzenei feldolgozások megszólaltatásával.

A Városház téren 20 órától a Marik Laura Acoustic Session muzsikál. Az együttes (Marik Laurával és Kiss Gáborral) az akusztikus pophoz sorolja az általuk képviselt stílust.

A hétvégi Korzó utolsó fellépője a Paradicsom Akusztik, a Paradicsom zenekar akusztikus formációja. 2001 őszén alakultak a tagok baráti társaságának szórakoztatására, saját szavaik alapján a Paradicsom egy igazi bulizenekar: szívesen játszanak bárhol, ahol a cél a jó hangulat.  Idén nyáron nem először szórakoztatják szabadtéri koncerttel a belvárosi közönséget, szombaton 21 órakor a Hotel Magyar Király előtti színpadon fognak fellépni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >