Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az első panelházra emlékeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 27.

Image

Székesfehérvár első panelháza félszáz évvel ezelőtt épült fel. Az 50-es évforduló kapcsán egy programsorozatot indít az ARÉV Baráti Kör Egyesület és a Szent István Király Múzeum Székesfehérvár Önkormányzata fővédnökségével. A Deák Ferenc utcában július 28-án, kedden 17.00 órakor emléktábla avatásra kerül sor, melyen jelen lesznek az érintett épület lakóin kívül néhányan azo közül is, aikik résztvettek az egykori beruházásban.

 

 

50 évvel ezelőtt kezdődött a nagyipari építkezés a városban, amelynek fontos szerepe volt Székesfehérvár fejlődésében. E jeles eseményre egy közös programsorozattal emlékeznek a megyeszékhelyen.

A nyitó rendezvényen, 2015. július 28-án, kedden 17.00 órakor emléktáblát helyeznek el a félszáz évvel ezelőtt elsőként elkészült épület homlokzatán. Az első panel az egykori József utca 12. szám, ma Deák Ferenc utca 14-16-18. szám alatt található.

A 30 lakásos társasház Fejér megyei koprodukció eredménye, elemei ugyanis a Dunaújvárosi Házgyárban készültek. Az építkezést megelőzően a székesfehérvári szakemberek tíz hónapos felkészülésen vettek részt, hogy megtanulják az új technikát.  Az építkezésről, a helyszínválasztásról, a város akkori helyzetéről, az itt élők mindenapjairól is hallhatnak majd a keddi esemény észtvevői Szendrői Péter visszaemlékezésében. A szakember 50 évvel ezelőtt részt vett a munkálatokban.

A megemlékezésre minden fehérvárit, a volt ARÉV dolgozóit, a ház jelenlegi és egykori lakóit és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >