Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Remek meccs volt
Remek meccs volt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 22.

ImageAz Alba Volán egy igazán közönségszórakoztató találkozón magabiztosan fektette két vállra az EBEL sereghajtóját, az Olimpija Ljubljanát. Ezzel megszilárdítottuk helyünket a mezőny első felében. - Az Olimpija Ljubljana az előző szezonban döntőt játszott az EBEL-ben, ám idén pocsékul rajtoltak. Egyértlműen azzal a szándékkal érkeztek Székesfehérvárra, hogy megkezdjék a felzárkózást a tabellán. Ám ehhez természetesen az Alba Volánnak is volt egy-két szava...

Nagy iramban indult a találkozó, ám a kapuk nem kerültek veszélybe, elsősorban mezőnyjáték folyt. Az első igazán nagy gólhelyzet a vendégek előtt adódott, de Intranuovo fonákkal közelről mellé emelt. A Volán viszont nem követte el azt a hibát, hogy kihagyja a gólszerzési lehetőséget, az első valamire való akciónkból megszereztük a vezetést. Martz szaladt el a bal oldalon, becenterezte a korongot, a középen érkező Couture pedig tökéletesen tette bele az ütőjét. (1-0)

Nem sokáig tartott azonban az örömünk, egy percen belül egyenlített ugyanis a Ljubljana. Intranuovo tört be agresszíven a harmadunkba a bal oldalon, Forsyth nem támadta meg, ő pedig kihasználta az alkalmat, és lőtt. A kapuvasról kipattant a korong, Banham egyből tüzelt, ezt Szuper kis híján megfogta, de Vnuk a kapuba pofozta a játékszert. (1-1) A folytatásban kihagytunk egy emberelőnyt, de nem sokkal a vendégek kiegészülése után Palkovics remekül bulizott a támadóharmadban, Ocskay pedig kapásból védhetetlenül zúdította a korongot a tehetetlen Morrison mögé. (2-1) Már a lövés pillanatában látszott, hogy ebből gól lesz.

Kisvártatva kettős emberhátrányba kerültünk, és a Ljubljana annál jobb csapat, hogy egy ilyen lehetőséget kihasználatlanul hagyjon. Sokáig tartottuk magunkat, de végül Banham közelről beemelte a korongot a hosszú felsőbe. (2-2) A Volánt nem zavarta meg ez a fejlemény, tettük a dolgunkat. Alanen ugrott ki, elsodorták, újabb fór. Ám mielőtt igazán beleéltük magunkat, Martz is mehetett ki. 4-4 ellen inkább nekünk volt több helyzetünk, Couture és Ondrejcik is veszélyeztetett, de gól nem született, Emberelőnyben fejeztük be a harmadot, de dacára annak, hogy felálltunk, az állás nem változott. A középső felvonás legelső percében Ocskay lépett ki, gyanús körülmények között jégre huppant, de a kiállítás elmaradt. Nem úgy a 23. percben, amikor is Mitchell állt ki testre ütésért.

Bár sikerült felállni, igazán nagy gólszerzési lehetőség nem alakult ki. Kiegészült a Ljubljana, és inkább mezőnyjáték folyt a jégen. Ez persze izgalmas volt, hiszen a nagy iram miatt benne volt a levegőben, hogy újabb gól születik. Bizony Szuper bravúrjaira is szükség volt, hogy ez ne a mi kapunkba essen. Úgy tűnt, hogy mezőnyfölényben van a Ljubljana, de a kontráink állandó koncentrációt igényeltek vendégoldalon. A 35. percben újra emberelőnybe kerültünk, ám hiába dolgoztunk jól, nem sikerült mattolni az Olimpija védelmét. Viszont kezdett úgy tűnni, hogy elfáradt a három sorral játszó vendégcsapat: Byström kis híján a kapuba pofozott egy elsuhanó korongot közvetlen közelről. És még volt egy harmad hátra, bár ebben a húsz percben nem brillíroztunk, nem állt rosszul a meccs.

A befejező játékrészre mindkét csapat óriási becsvággyal érkezett. Martz és Intranuovo perceken át tartó szópárbaja egyértelműsítette, a felekben óriási tettvágy munkálkodik, minden idegszálukkal a győzelemért küzdenek. Falkner bíró azonban jobbnak látta a vitatkozó feleket fegyelmi büntetéssel lehűteni. A kedélyek csak nehezen csillapodtak, kifejezetten paprikás volt a találkozó ekkor. Ezt tetézte Nagy kiállítása egy a hokiban mindennaposnak számító palánkra lökésért. Az előnnyel nem sokat kezdtek a szlovének, pláne, hogy bő fél perc múlva Kuznik is a büntetőpadon találta magát.

A 46. percben azért akadt izgulni való, a vendégek a felső kapuvasat trafálták telibe. Hamarosan Niimaki is mehetett két percre pihenni - fel is álltunk, de jól takarított az ellenfél. Ám a Ljubljana kiegészülése után Kovács ragyogóan szaladt el a bal oldalon, kiválóan tette vissza a korongot Nagynak, aki nem teketóriázott: kapásból kilőtte a hosszú oldalt. (3-2) Nem volt megállás, Kralj fegyelmezetlenkedett, a fórban a Volán a kapujához szegezte a zöld-fehéreket, és egy kapu utáni feladást követően ismét a magasba lendülhettek a hazai kezek: Couture újabb szép passzát Kovács váltotta gólra. (4-2) Teljesen elkészülni látszott erejével az Olimpija, csak szabálytalanul tudták megakasztani a következő támadásunkat. A létszámfölényt taktikusan játszottuk ki, de Morrison minden lövésünket hárította. Amikor pedig megiramodtak a szlovének, Szuper bizonyította éberségét.

Négy perccel a vége előtt emberhátárnyba kerültünk, de nagyszerű csapatmunkával megoldottuk a feladatot. A végére lehozta a kapusát Edmonds mester, de ez csak arra volt jó, hogy Palkovics révén kialakítsuk az 5-2-es végeredményt. (5-2) Az Alba Volán magabiztosan, határozott, önbizalomtól duzzadó teljesítményt nyújtva győzte le az Olimpija Ljubljana gárdáját, ezzel nagyon fontos két pontot szerzett.

Mestermérleg, Ted Sator: Fantasztikus mérkőzés volt. A kispadról én magam is nagyon élveztem, és meggyőződésem, hogy a publikum is így volt ezzel. Közönségszórakoztató, fordulatos összecsapás volt, amelyen egy olyan Olimpija Ljubljanát győztünk le, amely nagyon erős támadósorokkal rendelkezik. Gratulálok a játékosaimnak.

Alba Volán - Olimpija Ljubljana 5-2 (2-2, 0-0, 3-0)

Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Falkner, Hauer, Hofstaetter.

Alba Volán: Szuper - Horváth, Martens, Hegyi, Bonni, Forsyth, Byström, Ondrejcik, Jobb, Nagy, Martz, Benk, Alanen, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Couture, Vaszjunyin, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.

Olimpija Ljubljana: Morrison - Mitchell, Groznik, Kuznik, Pavlin, Petrilainen, Tavzelj, Golicic, Intranuovo, Yarema, Hocevar, Zupancic, Pance, Vnuk, Ropret, Banham, Niimaki. Vezetőedző: Randy Edmons.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >