Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
BL: Vidi továbbjutás, foci nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 23.

Image

40 fok és mintegy 3000 néző várta a Bajnokok Ligája második selejzető körének visszavágóját a Sóstói stadionban, ahol a Videoton a walesi The New Saints együttesét fogadta, az idegenbeli 1-0 -ás győzelem okán viszonylag kényelmes helyzetben. Ez a kényelmeskedés végig annyira jelelmző volt a fehérvári csapatra, hogy csak a hosszabbításban csikarta ki a továbbjutást jelentő 1-1 -es döntetlent. Hajszálnyira volt a teljes szégyentől a Videoton!

 

 

Az első félidőt - főleg az első 38 percet - alig lehetne még a megfelelő jelzővel is illetni, ugyanis addig nagyobb helyzetet nem lehetett feljegyezni. Ekkor Ivanovszki félfordulatból leadott lövését a kapus Gyurcsó elé ütötte, a hazai középpályás pedig jól eltörte a labdát az ötösön...

Nem sokkal később Oliveira megforgatta a védőket a bal oldalon, majd Ivanovszki fejére varázsolta a labdát, ám a góllövés ellen beoltott "elvi" támadó képes volt 5 méterről, középről, senkitől sem zavartatva a kapus kezébe bólintani. Nem csoda, hogy ezt követően rázendített a B-közép a "Niko-Niko" rigmusra, azaz a korábbi Vidis gólvágót, Nikolics Nemanját éltette, egyúttal üzenve a vezetőknek is, hogy ideje lenne már egy eredményes éket igazolni...

A TNS gyakorlatilag kizárólag csak felívelt szabadrúgásokkal operált az első 45 minutumban, s nem is okozott sok gondot a védőknek és Danilovics kapusnak.

A második játékrész elején Trebotic rontott ziccert, amjd egy távoli lövését védte a walesi kapus. Ekkor mintha véget ért volna a Vidi számára a meccs. Ezt követően - a 93. percig - nem volt nagyobb lehetősége, miközben a The New Saints felbátorodott, látván a magyar bajnok impotens, öreguras fociját, s meg is szerezte a vezetést a hajrában egy jobbról belőtt labda után, amit középen laposan lőtt a kapuba Williams, 0-1!!!HIDEGZUHANY!!! Ez már több, mint arcpirító! A legvégén még egy Gyurcsó bénázás ajtó-ablak helyzetben és jöhetett a hosszabbítás!

A hosszabbítás első félidejében sem történt semmi rendkívüli. Tovább vergődött a Vidi, a TNS bekkelt. Már csak 15 perc...

Aztán alig kezdődött el a második extra ráadás,Gyurcsó a harmadik nagy zccerét már kihasználta, 1-1! Most már a Videoton állt továbbjutásra, de gólt már nem szabadott kapnia. Ahogy a védelem muzsikált eddig idén, ez nem könnyű feladat, még egy ilyen egyszerű ellenféllel szemben sem... Végül sikerült megtartani az eredményt, s 2-1 -es összesítéssel továbbjutott a fehérvári egylet, amely az Írországban 0-0-ás döntetlennel továbbjutó BATE Boriszov ellen léphet pályára a következő körben. Először kedden (július 28) 20:30-kor.

Visszatérve a TNS elleni csatára: TANULNI KELL a vesztesektől! KÜZDŐSZELLEMET? ODAADÁST! Ez a walesi, a nyári forróságot jobbára csak hírből ismerő amatőr gárda 36-38 fokban is frissebb volt, élesebb, mint a magyar bajnok. Minden labdát a vendégek játékosai szereztek meg, a házigazdák silány lassított felvételként hatottak mellettük. Odaadás nélkül, lassan, gyengén alibizett a piros-kék gárda, azt hitte, hogy ez is elég lesz.

Az pedig a legnagyobb Casoni iránti tisztelet ellenére is erős talány, hogy az 56. perc után, Ivanovszki lecserélését követően csatár nélkül játszott hazai pályán egy walesi csapat ellen a Vidi! Még 0-1 után, pár perccel a vége előtt sem az egyetlen támadót, Koltait hozta be, hanem Simont, aki védekező középpályás!! Kovács, Vinícius, Simon volt a három beálló futballista! Még az utolsó 3 percben, amikor már emberelőnyben játszott a hazai alakulat, s négy a kettőben mehettek az ellenfél kepuja felé, akkor is inkább visszavordultak, dajkálták a labdát, ölték az időt ahelyett, hogy focizzanak! idehaza, egy nagyon-nagyon korlátolt képességű ellenféllel szemben! Mit akart Casoni? Ezzel a hozzáállással még a nem túl jó formában lévő BATE is át fog rohanni a mi bajnokunkon.

Az pedig, hogy a meccs után továbbra is az "építkező fázisra" hivatkozott a francia tréner, majd gyengének minősítette keretét, már-már szánalmas... Igen! Kell egy jó, gólt lőni képes csatár, s egy vezérszerepet betölteni képes labdarúgó, de ezt már akkor is tudni lehetet, amikor ő fehérvárra érkezett. 2 hónap alatt nem jutott el odáig a vezetőkkel egyetemben, hogy képesek legyenek ezt észrevenni és orvosolni? Kérdések sokasága sorjázik egy ilyen gyalázatos produkció láttán a szurkolók zömében.

Nem megsértődni kell ezen, hanem mielőbb zsebbe nyúlni a tulajdonos úrnak - mert lenne onnan mit kivenni, ez egyértelmű - és cselekedni! Az már a napnál is világosabb, hogy ez az Ivanovszki nevű srác Vidi II színtű futballista, miként a holland Luijckx is. Ők abszolút melléfogások! De lehetne még néhány nem idevaló szintű srácot felsorolni. Uraim! ÉBRESZTŐ!!! MINDENKINEK!!!!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >