Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vendég a Hungarikum Együttes
Vendég a Hungarikum Együttes Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 28.

Image

Igazi hungarikum, azaz a HUNGARIKUM Együttes lesz a 281. Hétvezér Est vendége, immár sokadik alkalommal. Ki ne ismerné Fehérváron és környékén Mudris Anettet és Kremnitzky Gézát, akik létrehozták a Hungarikum Együttest? Akik saját megfogalmazásuk alapján - melyre legjobb tanúk a mára már őket szinte minden hová követő törzsközönségük - magyar népdalokat és népdalfeldolgozásokat adnak elő „hungarikum”- stílusban.
 
 
A magyar zenei kultúra a népdalkincsünk, a világon egyedüli és kimeríthetetlen bővizű forrásából merítve, népdalok és népdalfeldolgozások jelentik repertoárjuk fő vonulatát. Mellette azonban saját, eredeti dalaikat is megszólaltatják közönségük nagy örömére.  Legutoljára ez év Március 25-én vettek részt egy rendezvényünkön, emelve annak fényét zenéjükkel, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, Székesfehérváron, a Koronázó-tér 4 sz. épületének homlokzatát újból díszítő ”Felajánlás” című eredeti állapotában helyreállított homlokzati dombormű avatásán.
 

 
Visszatérő vendége a Hungarikum Együttes az év eleji évadnyitó Hétvezér Esteknek is.
 

 
A Fejér Szövetség vendégeként első Hétvezér Esti koncertjüket a 2011. Január 04-én játszották. Azóta sokszor, sok helyen, például a Botond-napi vásárokon és más rendezvényeinken örvendeztették meg közönségüket az autentikus, de mégis sajátosan „hungarikumos” stílusú zenéjükkel.  A soron következő koncertjükre is számítanak rajongóikra és mindenkire, aki szereti, ismeri zenéjüket, és azokra is, akik még nem hallották őket játszani.
 

Az előadás ideje: 2015. július 28. kedd 19.00 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >