Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Székesfehérváron lesz a VIII. Bodajki Jazz Tábor záró koncertje
Székesfehérváron lesz a VIII. Bodajki Jazz Tábor záró koncertje Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. július 31.

Image

A Fehérvári KultúrKorzón lépnek fel a VIII. Bodajki Jazz Tábor növendékei és tanárai a Hotel Magyar Király előtti színpadon szombaton este. A tábor záró koncertje 19.00 órakor kezdődik, a művészeti vezető Bágyi Balázs. A Korzón hétvégén is FEZEN-meglepetések várják a zenekedvelőket a Török-kútnál.

 

 

Folytatódik a Fehérvári KultúrKorzó: a hétvégén a VIII. Bodajki Jazz tábor tanárai és növendékei adnak koncertet a Hotel Magyar Király előtti színpadon augusztus 1-jén, szombaton 19.00 órától. A művészeti vezető Bágyi Balázs jazz-dob előadóművész, Artisjus-díjas zeneoktató, a Magyar Jazz Szövetség elnöke. A koncert első felében a növendékek adnak számot a tudásukról, a tábori héten a zenekari gyakorlatok során elsajátított számok bemutatásával, a második részben pedig a tanárok játékát hallgathatják meg az érdeklődő korzózók.

A Bodajki Jazz Tábor növendékei és tanárai július 27-től zenélnek együtt a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolában. Bágyi Balázs hagyományosan nyolcadik alkalommal szervezte meg zenei táborát, amelynek kezdetben a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola adott otthont. A tábor növendékei vegyes képet mutatnak mind életkorukat, mind zenei képzettségüket tekintve, 11 éves a legfiatalabb diák és vannak felnőtt résztvevők is: húszan dogoznak együtt a hét folyamán. A gyerekek közül többen alapfokú művészeti oktatásban vesznek részt, a felnőttek között pedig vannak, akik zeneművészeti egyetemre járnak. A zenetáborban több szakon, folyik a munka: gitárosok, basszus gitárosok, dobosok, énekesek és zongoristák vannak a csoportban. „A tábori program délelőttönként hangszeres főtárgy órákból és elméleti órákból áll, délutánonként pedig a zenekari gyakorlatok folynak a rock és a jazz műfajában.  A gitárosokat Rieger Attila, a zongoristákat Szabó Dávid, a basszusgitárosokat Kiss G. László, az énekeseket Kovács Linda tanítja. A tavalyi záró koncert mindenkinek nagy élmény volt, a szülőknek tetszett, hogy ilyen impozáns környezetben zenélhettünk, és így méltó módon állíthattuk fókuszba azt a munkát, amin egész héten dolgoztunk. A gyerekek pedig élvezték a nagy színpadot, a profi hangosítást, a teret, és nagy örömünkre szolgált, hogy több száz ember hallgatott minket. A lelkesedésük, a támogatásuk sokat jelentett.” – meséli Bágyi Balázs, aki művészeti vezetője és a dobos növendékek tanára a táborban.  

Akik kíváncsiak, szombaton a Hotel Magyar Király előtti színpadon 19.00 órától meghallgathatják a VIII. Bodajki Jazz Tábor növendékeinek és tanárainak szabadtéri koncertjét.

A hétvégi KultúrKorzón pénteken és szombaton is lesz FEZEN-meglepetés a Török-udvarnál 17 órától.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >