Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Soron kívüli ülnökválasztás
Soron kívüli ülnökválasztás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. augusztus 31.

Image

Magyarország Köztársasági Elnöke 2015. augusztus 1. és szeptember 30. közötti időtartamra tűzte ki a bíróságok ülnökeinek soron kívüli választását. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 4 fő ülnököt választhat. A jelölések benyújtásának határideje: 2015. szeptember 11. 12.00 óra.

 

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere hirdetményt adott ki, miszerint a Köztársasági Elnök 2015. augusztus 1. és szeptember 30. napja közötti időtartamra tűzte ki a bíróságok ülnökeinek soron kívüli választását. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 4 fő ülnököt választhat.

A közigazgatási és munkaügyi bíróság ülnökeit elsősorban a munkavállalók és munkaadók érdek-képviseleti szervei jelölik. Ülnöknek az a 30. életévét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki még nem múlt el 70 éves, nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.

 


A Polgármesteri Hivatal Közgyűlési Irodájában (Városház tér 1. I. em. 41-es szoba) az ülnökök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató megismerhető. Ugyancsak a Közgyűlési Irodán vehető át és nyújtható be a jelöléshez és a jelölés elfogadásához szükséges nyomtatvány.

 

A jelölések benyújtásának határideje: 2015. szeptember 11. 12.00 óra.

A jelöléssel kapcsolatban felvilágosítást nyújt Laczi Zoltán irodavezető, Farkas Katalin ügyintéző az 537-135, 537-649-es telefono

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >