Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
FÚVÓS KONCERTTEL FOLYTATÓDOTT A HARMONIA ALBENSIS Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 04.

Image

A komolyzenét kedvelőknek páratlan muzikális élményt nyújt a Harmonia Albensis templomi hangverseny. A Corpus Rézfúvós Kvintett „Zengjenek égi trombiták!” címmel adott koncertet a Szent Imre templomban. A hangversenyen Hámori János, Ráner Máté, Kristóf Ádám, Györök Máté és Sánta Martin működött közre.
 
 
 
A Harmonia Albensis koncertsorozat immár tizenharmadik alkalommal várja a zenét kedvelő közönséget Székesfehérvár templomaiban. A nyári időszak egyik legnépszerűbb zenei eseménye csütörtökön a Corpus Rézfúvós Kvintett koncertjével folytatódott.
 

 
A „Zengjenek égi trombiták!” című programon velencei egyházi zene, a német barokk nagymestereinek kompozíciói, a bécsi klasszikusok remekei és a 19. század legnépszerűbb dallamai csendültek fel a Szent Imre templomban.
 

 
Ezt követően augusztus 6-án a székesfehérvári születésű Boross Csilla operaénekessel együtt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényletével kápráztatja el a közönséget.
 

 
A „Pietá Signore” című esten az operairodalom legszebb imádságait válogatták össze, amelynek keretében olyan korszakos zsenik műveit játsszák el, mint Stradella, Mozart, Verdi, Puccini és Mascagni.
 

 
A rangos kulturális rendezvény záró hangversenye augusztus 13-án lesz a Ciszterci templomban, ahol a Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar vendégszerepel a „Királyok és királynék” című esten.
 
                                                              Fotók: Simon Erika
 
A Mendelssohn Kamarazenekar hosszú idő óta először lép fel a székesfehérvári közönség előtt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >