Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szervátültetett gyermekek éremesője Angliában - fehérvári díjazottal!
Szervátültetett gyermekek éremesője Angliában - fehérvári díjazottal! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 04.

Image

A British Transplant Games 1978 óta kerül megrendezésre, de magyar szervátültetett csapat még soha nem vett részt rajta - eddig. Most ugyanis a magyar Trappancs Team megmutatta, hogy velük is kell számolni a továbbiakban! Az úszóversenyzők között találjuk Székesfehérvár büszkeségét is, a 12 éves – májtranszplantált - Luka Tímeát.
 
 
A British Transplant Games 1978 óta kerül megrendezésre, de magyar szervátültetett csapat még soha nem vett részt rajta - eddig. Most ugyanis a Trappancs Team elrepült Newcastle-be, hogy a fiatalok megmutassák a közel 900 résztvevő szervátültetett sportolónak (norvégok, írek, ausztrálok, amerikaiak, angolok), hogy velük is számolni kell a továbbiakban.
 
"A 10 sportoló között 5 májtranszplantált gyermek és fiatal található, 3 vesetranszplantált, 1 csontvelőtranszplantált és 1 úszó gyermek vese- és májtranszplantált." - nyilatkozta hírportálunknak Feszt Tímea, a Trappancs elnöke.
 
A csapat team vezetője egy májátültetett teniszező fiatal hölgy, a Trappancs team orvosa pedig a GOKI-ban gyermekkardiológus.
 
Az úszóversenyzők között találhatjuk Székesfehérvár büszkeségét is: a 12 éves – májtranszplantált - Luka Tímeát, aki „bemelegítésnek" a 25 méteres gyorsúszásban az ötödik helyet szerezte meg, utána pedig az 50 méteres mellúszásban egy rendkívül erős mezőnyben a hatodik lett, s végül 25 méteres mellúszásban a bronzéremig úszta fel magát – élete első versenyén. Levezetésnek a 4 x 25 méteres gyorsváltó tagjaként a 7 induló csapatból az ezüstérmet szerezték meg, így Tími 1 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel zárta élete első versenyét.
 
Luka Tímea British Transplant Games-en való részvétele a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal támogatásával valósult meg.
 
Timi 2003-ban született: 2,5 éves korában váratlanul lecsapó akut májelégtelenség miatt volt szüksége sürgős májátültetésre. Szülei azonnal jelentkeztek élődonornak, végül édesanyja májdarabját kapta meg a budapesti Transzplantációs Klinikán 2006 januárjában.
 
Az úszás (és pancsolás) egészen kiskorától nagyon tetszett neki, de a versenyszerű úszáshoz sokáig nem jött meg a kedve.
 
Az összesített mérleg:
 
3 nap alatt 23 érmet szereztek a szervátültetett fiatalok: 13 aranyérem 7 ezüstérem 3 bronzérem két negyedik helyezés, két ötödik helyezés, egy hatodik helyezés
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >