Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tollasoztak a nyári táborozók
Tollasoztak a nyári táborozók Nyomtatás E-mail
Írta: Kertész Mónika   
2015. augusztus 05.

Image

A tollaslabda fortélyait sajátíthatták el hat héten keresztül a Napraforgó Napközis Tábor diákjai. Két szakavatott oktató foglalkozott a sportág iránt érdeklődőkkel. A tábor a héten zárja kapuit.

 

 

A Napraforgó Napközis Táborban a tematikus napok között – ahogy eddig minden évben – idén is helyet kapott a sport. Az Alba-Toll SE két egykori játékosa, Rétegi Kitti és Kanczler Dániel jóvoltából és vezényletével a tollaslabda fortélyaival ismerkedhettek meg a gyerekek, akik közöttük volt olyan, aki ezzel a labdajátékkal most találkozott először, de akadtak néhányan, akik már versenyszerűen űzték a tollaslabdát. Mindegyikük számára nagy élményt jelentett, hogy két „profi” játékossal próbálhatták ki ezt a játékot.

 


 

Kanczler Dániel aki idén végzett az Egri Eszterházy Károly Főiskola történelem – testnevelés szakán és 2006-ban országos tollaslabda bajnok lett, úgy fogalmazott, céljuk az volt, hogy ezt a sportot megszerettessék a gyerekekkel. A foglalkozások során próbáltak nekik hasznos tanácsokat és instrukciókat adni, de a lényeg a játék öröme volt. Ettől függetlenül volt olyan, aki annyira ügyesnek bizonyult, hogy javasolták neki, versenyszerűen folytassa a tollast.        

 


 

Rétegi Kitti arról beszélt, hogy nagyon szívesen vették a felkérést, hogy oktassanak tollast a táborban, és amennyiben jövőre úgy alakul, szívesen visszajönnek.

A két fiatal mindegyike a sportfoglalkozásokon túl is kivette a részét a tábor életéből, hiszen több turnus során, mint csoportvezetők illetve programszervezők voltak a gyerekek mellett.  

 


 

Báles István táborvezető elmondta, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Székesfehérvár Városgondnoksága mellett a nyári tábor színes programjainak a megvalósításához a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Székesfehérvári Intézményi Központ is nagymértékben hozzájárult. Így volt arra is lehetősége a tábor szervezőinek, hogy délelőttönként sportos foglalkozásokat iktassanak be, hiszen a Tóparti Gimnázium tornaterme ingyen állt a rendelkezésükre. Ugyanúgy, mint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola is, ahol a pedagógusok például a zenés előadásokat szervezték meg a diákok számára, de rossz idő esetén is ezt az épületet igénybe tudták volna venni. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >