Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar Öregcserkész Találkozó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 13.
XXI. alkalommal szervezik meg a nagy hagyományokkal rendelkező Magyar Öregcserkész Találkozót. A rangos eseménynek idén Székesfehérvár lesz a házigazdája augusztus 13-16. között. A négynapos programra mintegy negyven fő érkezik a városba az országhatáron innen és túlról: Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről. Az esemény a Kaszap István Emlékévhez kapcsolódik.

 

 

A Magyar Cserkészszövetség minden évben megrendezi a Magyar Öregcserkész Találkozót. A szépkorú cserkészek tiszteletére szervezett programot évente más-más helyszínen tartják meg, mely kiváló lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy találkozzanak egykori és mai csapattársaikkal. A közösségi találkozók tovább erősítik a magyar cserkészet jelenét és jövőjét.

 

 

Idén augusztus 13-16. között Székesfehérvár ad otthont a rangos eseménynek, amely a Kaszap István Emlékévhez kapcsolódik. A találkozón az előadások és beszélgetések mellett a helyi nevezetességekkel ismerkednek meg a résztvevők, valamint bekapcsolódnak a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi rendezvénysorozatába is.

 


 

A XXI. alkalommal szervezett találkozó hivatalos megnyitója 2015. augusztus 13-án, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik a József Attila Középiskolai Kollégium kertjében, ahol a Magyar Öregcserkész Találkozó résztvevőit Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszönti. Augusztus 14-én, pénteken Tóth Tamás plébános tart előadást Kaszap István életéről, majd bélyegkiállítás nyílik, ezt követően koszorúzással tisztelegnek Kaszap István emléke előtt. A belvárosi séta végén augusztus 14-én, pénteken 15.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadja a cserkészeket a Városháza Dísztermében.    

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >