Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow PIETÁ SIGNORE - IMÁDSÁG ÉS HAZATÉRÉS A HARMONIA ALBENSISEN
PIETÁ SIGNORE - IMÁDSÁG ÉS HAZATÉRÉS A HARMONIA ALBENSISEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 08.

Image

Újra elbűvölte a közönséget a Harmonia Albensis . A felsővárosi Szent Sebestyén templomban a székesfehérvári születésű Boross Csilla operaénekes az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével és Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényletével kápráztatta el a közönséget.
 
 
A „Pietà Signore” című esten az operairodalom leggyönyörűbb imádságait válogatták össze, amelynek keretében olyan korszakos zsenik művei csendültek fel, mint Stradella, Mozart, Verdi, Puccini és Mascagni.
 

 
Boross Csilla operaénekes a koncert előtt elmondta, hogy hazatérés számára ez a hangverseny, hiszen Székesfehérvárról indult.
 
A philadelphiai, washingtoni, római, palermói, genfi, montpellier-i és melbourne-i operaházakban is otthonosan mozgó művésznő hálával gondol vissza a székesfehérvári Ének-Zenei Általános Iskolára és a Zeneiskolára, ahonnan tudást és emberséget kapott.
 

 
„Mindez olyan alapot jelent, amihez mindig visszanyúlhatok.” - tette hozzá Boros Csilla.
 
„A fehérvári koncert azt is jelenti, hogy a barátaimmal lehetek, boldog vagyok, hogy itthon énekelhetek. A templomi hangverseny mindig különleges élmény, amikor templomban énekelek, olyan mintha egy hosszú fohász lenne. Számomra és talán mindannyiunk számára a ma este közelséget is jelent az Istenhez.” – fogalmazott a világhírű operaénekes.
 

 
„A koncert címe, a Pietà Signore maga is egy fohász, remélem, ez mindegyik darabon keresztül átjön. Megpróbáltunk olyan darabokat választani, ami valamifajta közelséget jelent a hithez.” - hangsúlyozta Boros Csilla.
 
Boros Csilla elmondta, hogy a koncerten elhangzott darabok közül Puccini: Manon Lescaut-ja áll a legközelebb a szívéhez, hiszen pályája egyik meghatározó szerepéről van szó.
 
                                                                     Fotók: Simon Erika
 
2011-ben tomboló sikert aratott Manonként a montpellier-i Berlioz Operaház színpadán, Jean-Paul Scarpitta rendezésében. Medveczky Ádám számára is nagy örömöt jelentett a székesfehérvári szereplés.
 
A Liszt- és Kossuth-díjas karmester az ország szíveként tekint a városra.
 
Mint mondta: az opera a tökéletesség műfaja, ennek jegyében Boross Csilla estjére az operairodalom legszebb imádságait válogatták össze.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >