Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow LÉGIERŐNK PROFILBAN - ALKOTÓI KIÁLLÍTÁS A KEMPP-BEN
LÉGIERŐNK PROFILBAN - ALKOTÓI KIÁLLÍTÁS A KEMPP-BEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 13.

Image

A Repülők Napja ünnepségsorozat alkalmából egykori és jelenleg rendszeresített honvédségi repülőgépek illetve helikopterek 3D hatású grafikáiból nyílt kiállítás a KEMPP-ben. A harcászati gépeket Juhász László nyugállományú alezredes készítette.

 

 

A 77 éves Magyar Légierő tiszteletére és a Repülők Napja ünnepségsorozat alkalmából  „Légierőnk Profilban” címmel alkotói kiállítást nyilt meg Sáfár Albert repülő dandártábornok, az MH ÖHP Légierő haderőnemi főnöke. A tárlat során az érdeklődök 3D hatású oldalnézeti repülőgépes grafikákat tekinthetnek meg. Egykor és jelenleg rendszerben lévő honvédségi légi járművek – repülőgépek és helikopterek – lesznek láthatók, amiket Juhász János nyugállományú repülő alezredes készített.
 
„Juci-bácsi” - ahogy sokan ismerik - alkotói munkásságát Székesfehérváron kezdte. 1991 és 1992 között Börgöndön teljesített szolgálatot repülősként, s ebben az időben Fehérváron élt. Mint ahogy saját maga fogalmaz: „a Jankovich utcai pincében kezdődött minden.” Filozófiája szerint a világon az egyik legszebb dolog a repülőgép, amelynek szeretete alkotásaiban is visszaköszön. A veszprémi illetőségű művész kiállítása most Börgönd, Veszprém és Budapest után Pákozdon a Katonai Emlékparkban lesz látható egészen augusztus 30-ig.
 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >