Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Családi nap főzőversennyel és bemutatókkal
Családi nap főzőversennyel és bemutatókkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 10.

Image

Családi napot rendezett Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Egyesület. A programok a szokásokhoz híven most is ingyenesek voltak: mindenkinek térítésmentesen járt az ebéd, az ásványvíz, és a gyerekeknek még a fagylaltért se kellett fizetniük.
 
 
Hatodik alkalommal hívta össze a kincsesbányaiakat a Kincs Kultúra Sport Egyesület, hogy egy igazán vidám „szomszédoló” napot töltsenek együtt. Egy olyan rendezvény honosítottak meg ehelyütt a szervezők, amely nem arról szól, hogy minél több pénzt költsenek el a családok a vásározós standoknál, hanem, hogy a közösség tagjai minél közelebb kerüljenek egymáshoz, és azonos élmények fonják össze őket.
 

Image
.

 
„A családi nap nálunk mindig egy nagyon kötetlen rendezvény, sok korábban már jól bevált programmal, s persze jó néhány újdonsággal fűszerezve.” – nyilatkozták lapunknak a szervezők – „Azért, hogy a rendezvény tényleg családias legyen, főzőversenyt hirdettünk, s a benevezett tizenegy szakács-csapat szolgáltatta az ebédet. Ezen a napon ugyanis a háziasszonyokat is szerettük volna tehermentesíteni az ebédfőzés terhe alól. Ezen kívül fontos elv volt idén is, hogy nem fogadtunk vásári árusokat! Egy büfén és egy fagyison kívül nem kínáltunk pénzköltési lehetőséget, szórakozást viszont annál többet!”
 
A pénztárca-kímélő programok a szokásokhoz híven most is ingyenesek voltak: ide sorolhatjuk az ebédet is a korlátlan ásványvízfogyasztással, és ráadásként ezen a napon a gyerekeknek a fagyiért sem kellett fizetniük!
 

Image
.

 
A rendezvény néhány – hagyományosan nagy érdeklődéssel várt – programmal kezdődött: A helybeliek véleménye szerint az iszkaszentgyörgyi kutyakiképzők és önkéntes tűzoltók bemutatója kihagyhatatlan volt, hiszen nemcsak a gyerekek álmodnak arról, hogy milyen jó mulatság lenne szirénázó tűzoltóautón utazni – persze úgy, hogy nem tűzesethez robog a gépjármű, csupán „kedvtelésből” rója a kilométereket.
 
Igazán látványosnak számított a Percel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület katonai alakzatban történt bevonulása is. Fegyvereiket, eszközeiket bárki kézbe vehette, kipróbálhatta. Sor került még látványos motoros találkozóra is, miközben Andi bohóc rendületlenül hajtogatta különböző virág és állat figuráit lufiból.
 

Image
.

 
A gyerekeket Füzi Rozi pár perc alatt elrepített Mesevilágába, és akinek ahhoz támadt kedve, akár órákon át csúszkálhatott az óriás légvárban – és légvárból.
 
Amíg a gyerekeket élvezetes és tartalmas foglalkozások kötöttek le, addig a felnőttek az Egészségszigeten felmérethették egészség-állapotukat Vadkertiné Terike segítségével.
 
A sportra vágyóknak délelőtt lehetőségük nyílt tollaslabdázni, délután pedig lábtenisz-versenyt rendeztek.
 

Image
.

 
Tollaslabdában a páros játékosok rangsora az alábbi volt:
 
1. Szatzker Luca-Szatzker Győző
2. Hudák Éva-Hudák Lajos
3. Balogh-Tamás-Balogh Mihály
 
Az iskolások eredménye:
 
1. Muhita Bence
2. Hudák Gergő
3. Piller Anna
 
A lábtenisznél:
 
1. Melegh Roland-Molnár Szabolcs
2. Szele Győző-Pilller Kármen
3. Katona István-Piller Attila
 
A főzőversenyt a nőknél Bognár Edina nyerte meg – ahogy eddig minden évben! A férfiaknál Halász Sándor kapta a fődíjat. (Az ételek a zsűrizését mindig döntően a családi napra meghívott vendégek végzik, idén a kisbéri Hagyományőrző egyesület tagjai látták el ezt a feladatot.)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >