Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow BL: a lengyel bajnok ellen a Vidi
BL: a lengyel bajnok ellen a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 10.

Image

Azt előre tudni lehetett, hogy nem lesz könnyű ellenfele a BL-ből kiesett Videotonnal az Európa-liga play-off párharcában. Az igazán nagy halakat elkerülte ugyan a fehérvári együttes, ám a lengyel bajnok Lech Poznan ellen sem lesz éppen babazsúr a továbbjutás, sőt!

 

A három magyart (Lovrencsics, Holman, Kádár) foglalkoztató alakulat éppen úgy, mint a Vidi, a BL legutóbbi körében esett ki a Basel ellenében, s semmivel sem tűnik gyengébbnek, mint a piros-kékeket búcsúztató BATE. Az első meccsre augusztus 20-án Poznanban, a visszavágóra egy héttel később a hazai aranyérmes otthonában kerül sor.

Az egyébként nem kis mázli, hogy a Vidi lehetséges ellenfelei közül - Fenerbahce, Rubin Kazany, Red Bull Salzburg, Bordeaux, Liberec, Poznan - talán a legverhetőbb együttest küldte a mieinknek Fortuna...

Jelen állás szerint nagy elénye lehet a Vidinek, hogy a kinti meccset valószínűleg zárt kapuk mögött rendezik egy UEFA büntetés okán, ám ez még nem végleges, mert a lengyelek fellebbeztel a döntés ellen.

Akár nézők előtt, akár a kizárásukkal alighanem kiélezett párviadal lesz ez. Játékerejét tekintve a két együttes között nem lehet túl nagy különbség, hiszen - ez a mai viszonyok mellett nem túl hízelgő- három magyar játékosa is van, igaz közülük csak Lovrencsics és Kádár szerepel rendszeresen, de néha ők is kispadoznak. A pillanatnyi forma lehet a döntő, valamint az hogy a Videoton játszhat majd hazai pályán a visszavágón.

Egy biztos. nem várható kiütéses siker egyik fél részéről sem. A magyar bajnok csak akkor tud a lengyel alakulatot keresztül bejutni az EL csoportkörébe, ha a teljesítménye ugrásszerűen javul az idei szezonban eddig mutatott formájához képest! A BATE elleni hazai meccs néhány periódusára lehet építeni, abból lehet kiindulni.

A támadások felépítése és befejezése továbbra is hatalmas probléma a Vidinél. Még mindig nincs egy igazi, jó befejező csatára Nikolics távozása óta. A vezetők keresgetnek, de igazából már csak zsákbamacskát jelentő harmadvonalbeli brazil és egyéb nemzetiségű játékosok, valamint már "kifutóban" lévő veteránok vannak a piacon elérhető, megfizethető áron, vagy éppen lejárt szerződéssel, tehát sok remény arra, hogy ezekben a hetekben még egy valóban erősítést jelentő támadót tud igazolni a Burcsa-apparátus. Mindazonáltal szinte biztosan érkezik még befejező játékos hamarosan. Kérdés, hogy ki és mit ér vele a csapat?

Összességében jön a Fradi elleni szombati rangadó (20:30, Sóstói Stadion), majd a jövő szombati (08.15, 18:00) Vasas elleni idegenbeli bajnoki. Ez a két meccs áll rendelkezésére Bernard Casoninak, hogy láthatóvá tegye a magyar bajnok eddig jól rejtegetett taktikáját (...), s hogy versenyképessé tegye alakulatát a Lech elleni párharcra. Az eddig nem sokat bizonyító francia trénernek roppant nagy szerencséje van, hogy ennyire türelmesek vele szemben Fehérváron, különben már más készítené fel a csapatot erre a párviadalra.

Most viszont - történjék addig bármi - nagyon valószínű, hogy a Poznan elleni meccsekig mindenképpen a kispadon marad Casoni, de az biztos, hogy, ha a Fraditól is kikap a Videoton, majd a Vasas ellen sem nyer, s nem jut tovább a lengyeleken sem, nem lehet maradása tovább. Igaz, amennyiben ez a rosszabbik forgatókönyv jön be, utána már lehet báki a tréner, nagyon nehéz lesz újra egyenesbe hoznia és éremesélyessé varázsolnia a fehérvári csapatot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >