Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
SZIJJÁRTÓ LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY A KÖFÉM SC TEKECSARNOKÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 10.
Megkezdődött a Szijjártó László emlékverseny, amelyet a fehérvári Köfém SC. Tekeszakosztálya szervezett Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával. A színvonalas versennyel - amelyre külföldről is érkeztek világbajnok sportolók - méltóképpen kívánnak emlékezni a székesfehérvári tekesport kiemelkedő alakjára, aki 2014. decemberében, 79 éves korában hunyt el.
 
Megkezdődött a Köfém SC tekecsarnokában a Szijjártó László emlékverseny, a világbajnok tekéseket felvonultató verseny augusztus 16-ig tart. A megmérettetéssel Szijjártó Lászlóra, a székesfehérvári tekesport kiemelkedő alakjára emlékeznek.
 

 
Az Alba Regia SC és a Köfém SC volt játékosa, később sikeres edzője, 2014. december 16-án, 79 éves korában hunyt el. Fia, ifj. Szijjártó László - aki maga is sikeres teke-játékos és edző – elmondta, hogy édesapja a 70-es évektől játékosként, majd edzőként is a fehérvári teke élet meghatározó alakja lett.
 
Szijjártó László, csapatai, játékosai nemzetközi sikereket értek el, több tanítványa világbajnok lett. ifj. Szijjártó László elmondta, hogy a Szegedi Világkupa verseny után az ország második legnívósabb versenyét sikerült megszervezni Székesfehérváron.
 

 
Elmondta, hogy sokan jöttek el a versenyre, több világbajnok is elfogadta a meghívást. Az emlékverseny egyben nemzetközi megmérettetés is, hiszen Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Szerbiából is érkeznek versenyzők a Köfém SC tekecsarnokába, amely az ország egyik legjobb pályája.
 
Mészáros Attila alpolgármester a megnyitó alkalmával elmondta, hogy a verseny méltó megemlékezést jelent a fehérvári tekesport kiemelkedő alakjára, Szijjártó Lászlóra.
 

 
Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a Köfém SC-nek, hogy megszervezte ezt a tornát a magyar amatőrök és a profi tekések, valamint a külföldről érkező sportolók számára. Mészáros Attila kiemelte, hogy az önkormányzat örömmel támogatta ezt a rendezvényt és reményét fejezte ki, hogy a neves külföldi versenyzők részvételével zajló verseny jó hangulatban telik majd.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >