Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári emlék a búcsúzó kapitánynak
Fehérvári emlék a búcsúzó kapitánynak Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. augusztus 11.

Image

Nyolc, Székesfehérváron töltött szezon után, a Magyar Atlétikai Club együttesénél folytatja pályafutását Tokaji Viktor. A Fehérvár AV19 hátvédje hat éven keresztül töltötte be a csapatkapitányi tisztséget klubnál, számos sikerrel megörvendeztetve a jégkorongot szerető fehérvári közönséget.

 

 

A leköszönő csapatkapitányt Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta a Városházán, aki Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel tüntette ki Tokajit az elmúlt évek eredményes szerepléséért. 

A Székesfehérvárról való távozását idén júniusban bejelentő Tokaji Viktor nyolc éven át volt a Fehérvár AV19 emblematikus jégkorongozója. A kőkemény hátvéd Dunaújvárosban ismerkedett meg a hoki alapjaival, és itt szerezte meg első bajnoki címeit, valamint kupasikereit. Egy Svédországban eltöltött légiós év után, 2007-ben döntött úgy, hogy Székesfehérvárra igazol. Elhatározása számára és a klubnak is gyümölcsözőnek bizonyult.

 

Érdemei elismeréseként dr. Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel tüntette ki a Volán-szurkolók egyik legnagyobb kedvencét. „Tokaji Viktor személyében egy olyan játékos egyéniséget tisztelhetünk, aki kiváló bizonyítéka annak, hogy miért is nevezhetjük a magyar jégkorongot példaértékűnek. Alázata, szorgalma, szerény viselkedése minden egyes fiatalnak igazi példaként szolgálhat. Tokaji Viktornak óriási érdemei vannak a Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong válogatott sikereiben, az együttes kapitányaként pedig rengeteget tett a csapatösszetartó erő megszilárdításáért.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki mindenekelőtt azt a példamutatást köszönte meg Tokaji Viktornak, melynek segítségével a fiatalok hasznos polgárai lehetnek Székesfehérvárnak és Magyarországnak egyaránt.

 


 

„Hatalmas meglepetésként ért ez az elismerés! Ezúton szeretném megköszönni a csapattársaimnak, a szurkolóknak és a menedzsmentnek, hogy dunaújvárosiként gyökeret verhettem Székesfehérváron, valamint a város polgármesterének és vezetésének, hogy Székesfehérvár lehet a magyar hoki fellegvára. Az a tény, hogy ebben a sikertörténetben nekem tevékeny részem volt, természetesen nemcsak nekem köszönhető, hiszen az elért győzelmekben elévülhetetlen szerepe volt csapattársaimnak. Mindenekelőtt azonban a családomnak, a szüleimnek és a feleségemnek tartozom hatalmas köszönettel, akik végigkísérték harmincéves, aktív pályafutásomat.” – mondta Tokaji Viktor, akit neje és édesapja is elkísért a hétfői fogadásra. A Volán távozó csapatkapitánya azt is elárulta, hogy új egyesületében nem viseli többé a Székesfehérváron viselt 32-es mezt. Ezentúl a 33-as dresszben láthatják a nézők Tokaji Viktort a MAC-ban. A köszöntésen részt vett Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója is, aki hangsúlyozta: Tokaji Viktort mindig szívesen várja vissza a város jégkorongot szerető közössége. 

 


 

A Fehérvár AV19 38 esztendős bekkje 356 osztrák bajnoki (EBEL) mérkőzésen öltötte magára szeretett egyesülete mezét. A Volánnal négyszer jutott be az EBEL-rájátszásba, míg pályafutása során összesen tízszer ünnepelhetett bajnoki elsőséget, a Magyar Kupát pedig hét alkalommal emelhette diadalittasan a magasba. A magyar válogatottban szintén a székesfehérvári időszakához kapcsolódnak a legemlékezetesebb diadalai. Tokaji a magyar válogatottban 223-szor jutott szóhoz, ezzel az aktívak között a második helyen áll Ladányi Balázs (227) mögött. Tagja volt annak az együttesnek, amely 2008-ban, Szapporóban feljutott a világelitbe, az idei, krakkói divízió I/A vb-ről viszont egy kellemetlen bokasérülés miatt lemaradt. A sors kegyetlensége, hogy játékosként nem adatott meg számára élete huszadik világbajnoksága – hihetetlen akaratát jól bizonyítja, hogy 1995 óta mindösszesen egyetlen vb-ről hiányzott.

Tokaji Viktor az elmúlt nyolc évben – bármelyik poszton és sorban kapott szerepet – minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a Fehérvár AV19 még eredményesebben szerepelhessen. Csapatát rendszeresen csak „kiscsaládként” emlegette, amely kiválóan példázza elhivatottságát és elkötelezettségét a sportág és a helyi közösség iránt. Társait minden esetben jobb teljesítményre ösztökélte annak érdekében, hogy a fiatalabb játékosoknak, a Volán drukkereinek és nem utolsósorban a magyar hokinak minél több sikerben legyen része.

 


 

A jégen nyújtott teljesítménye elismeréseként, valamint sportemberi kvalitásai miatt Ifj. Ocskay Gábor lemondása után ő érdemelte ki a csapatkapitányi szerepkört a Fehérvár AV19-nél. Tokaji Viktor mindig nagy becsben tartotta azt, hogy kitől örökölte a „C” betűt. Minden megnyilvánulásában megtalálható volt neves elődje szellemisége, elhivatottsága, elkötelezettsége. A pályán és azon kívül is megtestesítette azt az életformát, amely méltóvá tette csapatkapitányi tisztség betöltésére. Pályafutása során minden esetben felelősséget vállalt társaiért, a szurkolókért, a klubért. A tízszer a szezon legjobb hátvédjének is megválasztott Tokaji a legnehezebb időkben is mindent alárendelt a csapat sikeres szerepléséért: játszott törött bordával, ujjal, bokával, kificamodott vállal és stoppolt arccal. A Fehérvár AV19-nél eltöltött nyolc éve méltó és követendő példaként állhat minden fiatal hokis előtt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >