Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Vidi-tragikomédia folytatódik... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 24.

Image

Az eddig hektikusan szereplő MTK vendége volt a labdarúgó NB I 6. fordulójában a Videoton. A címvédő fehérvári együttes mélyponton, kieső helyről, kinevezett edző nélkül futott neki a 90 percnek, s miután 1-0 -ra kikapott, ott is maradt!

 

 

A meccs egyetlen gólját Kanta szerezte 11-esből, miután a hajrában a center (!) Feczesin saját kapuja előtt teljesen feleslegesen kezezett. A Vidi mélyrepülése tehát folytatódik, Casoni edző kirúgása sem mozdít előre a csapaton. Persze, igazi edző és a pályán legalább megszakadni képes játékosok nélkül nem is könnyű.

Az első félidőben egy hajszállal a Vidi kezdeményezett többet, ám két veszélyes Juhász- és egy Vinícius-fejesen kívül csak egy távoli Feczesin lövésést tudzunk feljegyezni. Igazi ziccer csak egy maradt ki, amit szintén Feczesin puskázott el, amikor a félidő hajrájában 10 méterről fölé durrantotta Fejes bal oldali begurítását. A másik oldalon egy veszélyes fejes mellett néhány veszélytelen szabadrúgás utáni felívelés kerülhetett a krónikákba. Ennek megfelelően viszonylag igazságos volt a félidei gól nélküli állás.

A második félidő egy Gyurcsó lehetőséggel, majd egy zúgó Kanta kapufával indult, hogy aztán a hajráig semmi jelentős esemény ne történjen. Ekkor - a 80. percben - egy ártatlan szituációban Feczesin mellel-vállal akarta kihozni a 16-osról a labdát, ám suta módon a kezét érte a játékszert, így Kassai büntetőt ítélt, amit Kanta váltott gólra, 1-0! Ha nem megy másképp, a Vidi ajándékba adja a gólt és a győzelmet! Most ez történt.

A legvégén még az ideges Juhász mondott valamit Kassainak, aki kiállította az éppencsak visszatért védőt, de a lényegen ez már nem változtatott. A Videoton újra égett, hat forduló után 5 vereséggel (!!!) és egyetlen sikerrel a 11., kieső helyen áll! A csapat teljesítményére a jelzők elfogytak. A vezetőkére méginkább! Eddig Burcsát és Casonit szidhatták a szurkolók, most lehet Kovácsot és a tulajdonost, mert az égvilágon semmiféle pozitív változás nincs, Casoni nélkül két meccs, két vereség, 0-4 es gólmutatóval. Ki tudja, miért nem képesek még mindig egy épkézláb támadót, de mindenekelőtt egy rendet rakni képes vezetőedzőt szerződtetni? Mire vár Garancsi úr és az ügyvezetés? A napnál is világosabb immár, hogy másképp nem fog menni! Ellenben a szezon igen. El, és nagyon hamar...

Uraim! Ébresztő! Nincs már sem idő, sem indok tovább várni! Már így is egy ország nevet a bajnokcsapat szétcsúszásán és idei börleszkjén, amit eddig bemutatott... Odáig még csak-csak rendben van, hogy egy csapat, amely győzelmekhez szokott, az rossz szériába kerül és a játékosok ezt nehezen kezelik, de ezek a srácok nem kezelik ezt sehogy. Inkább hasonlítanak durcás kisgyerekre, aki nem viseli, hogy más is játszik a kedvenc játékával. Az edző és a vezetők felelőssége ebben az, hogy egy profi játékosnak megfelelően kell kezelnie a sikereket és a kudarcokat is. Itt a kudarc kezelése semmiféle módon nem történt meg. Kiállítások, sértődött-durcás játékosok meccsről-meccsre. Ez látszik a pályán kívülről. A játék pedig esetleges, tudatosságnak, elképzelésnek nyoma sincs. Mintha a bajnokcsapat játékosainak dublőrjeit látnánk hétről-hétre, silány kiadásban.

Igazából egy jó pszichológus, egy kemény kezű, motiválni képes, ugyanakkor a futballistákat jól kezelő edző kell ide. Nem taktikai zseni, nem a foci "professzora", egyszerűen egy jó edző. Itthon is vannak ilyenek, akik szabadok, akik elérhetők és még Vidi-múltjuk is van.

Az is baj, hogy érzékelhetően visszafogta a tulajdonos az igazolásokra szánt pénzét. Nem elfogyott neki, egyszerűen nem akar jelentősen már befektetni. Ez érződik az átigazolási politikán, hiszen az elmúlt két szezonban inkább csak lejárt szerződésű, szabadon és ingyen igazolható, máshol nem éppen keresett spílereket hoztak, akik minőségileg jórészt nem tettek hozzá sokat a Vidi produkciójához. Félő, hogy Garancsi István "félpénzen" akar eredményeket, ha pedig azok nem jönnek továbbra sem, egyszerűen "paasszolja" a számára már nem fontos, hasznot semmilyen tekintetben nem termelő "portékát". Ne feledjük, ő nem született sportvezető, nem a Vidihez ezer szállal kötődő befektető, hanem "csak" befektető, aki elsősorban üzleti oldalról közelíti meg a történéseket.

Egy biztos: sokáig nem kell várni az igazság pillanatára, lévén az átigazolási időszak augusztus végén lezárul. Amennyiben lesz egy jó edző addig, s érkezik 1-2 minőségi focista - elsősorban támadó -, akkor van remény a szebb folytatásra. Ellenkező esetben? Jósoni sem merek...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >