Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Irány Rio! Olimpiai 5próba Velencén
Irány Rio! Olimpiai 5próba Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 28.

Image

A tömegsport fővárosa lesz Velence augusztus utolsó hétvégéjén, hiszen a hagyományos Velencei-tó Szupermaraton mellett az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő Olimpiai Ötpróba sorozat továbbgondolt, "újratöltött" verziójának is a tóparti kisváros lesz a regionális házigazdája 29-én szombaton.

 

 

 A program a reggel 7 órától zajló regisztrációt követően 9:45 -kor a megnyitóval indul a Velence Korzón. Úszás, kerékpározás és futás szerepel a palettán, mindhárom sportágban rövid és hosszú távot is lehet teljesíteni. A versenyrendszerről és részvételi feltételekről a www.otprobarioba.huhonlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rövid és hosszú táv szintidő teljesítésének függvényében a résztvevők pontot gyűjtenek – mint valamennyi további 5próba Rióba eseményen is –, meghatározott mennyiségű ponttal a pontszerző sportoló sorsoláson vesz részt. Az 5próba Rióba eseménysorozat fődíja egy kétszemélyes út a riói olimpiára, melyet a MOB biztosít. A program együttműködő partnere Velence Városa és a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület.

A Magyar Olimpiai Bizottság által útjára indított program célja, a sportolás népszerűsítése, a riói olimpia felvezetése, a „Budapest 2024” kezdeményezéshez kapcsolódva, továbbá a már aktív szabadidő-sportolók számára új sportolási lehetőség biztosítása, a még inaktívak sportolásra ösztönzése, amelyen keresztül közelebb kerülhetnek a rendszeres mozgáshoz, az olimpiai mozgalomhoz, az olimpiai eszméhez.

Az 5próba Rióba eseménysorozat számtalan lokális rendezvény és sport aktivitás mellett tíz kiemelt sportrendezvényt foglal magába, melyek 2016 júliusáig kerülnek lebonyolításra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >