Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Az álmok dallamán a színpadig
Az álmok dallamán a színpadig Nyomtatás E-mail
Írta: Korcsok Noémi   
2015. augusztus 27.

Image

Muzikális érzékenységgel - bizonyos szinten - minden gyermek rendelkezik, de csak az igazi tehetségekre hatnak a zene hangjai már egészen kicsi koruktól kezdve. Stéphanie Schlesser a félig magyar származású 21 éves énekes-színésznő közéjük tartozik. Az igen tehetséges hölgy idén nyáron családlátogatásra érkezett hazánkba, de azért egy kis "szakmai kiruccanás" sem maradhatott el részéről. Szakál Attila rendező felkérésére ő volt a meglepetés vendége az évad utolsó Sing Sing Sing előadásának a székesfehérvári Vörösmarty Színházban!

 

A művésznő két dal erejéig szerepet vállalt a június 3-i show-ban, amiben Vastag Csabával énekelte a Rómeó és Júliából a Szívből szeretni című dalt, illetve a Párizsi Notre-Dame-ból a Monture-t adta még elő. A produkciót óriási siker övezte.

Stéphanie igazi "nemzetközi hölgy" születésétől fogva. Papája luxemburgi, mamája magyar, s Belgiumban, Brüsszelben született. Mivel félig magyar származású, amikor ideje engedi Magyarországra utazik itthoni rokonait meglátogatni. Szereti a magyar konyhát és rajong a Balatonért. Tehetsége korán feltűnt a családjának is. Nővére példáját követve teniszezett és röplabdázott, ám leginkább a színjátszás és az éneklés tette boldoggá, így nem csoda, hogy ebben a miliőben ragadt. Már 3 éves korában -többek között- Spice Girls és Disney-dalokat énekelt, táncolt önfeledten. Érdekelte minden, ami a színpadhoz köthető.

Családja támogatásával, a tanulás mellett ének és tánciskolában fejlesztette tudását, ahol a tanárai hamar felfigyeltek kivételes tehetségére, így nem volt meglepetés, hogy 14 évesen a "Whitechapel hercegnője" című musical címszereplője lett, 16 évesen pedig  a "Hamupipőke" főszerepét kapta meg.

A középiskola befejezése után az útja Párizsba vezette őt, hiszen Belgiumban választania kellett volna, hogy a táncot, az éneklést vagy a színjátszást akarja-e főiskolai szinten tanulni. Párizsban viszont több musical iskola is van és Stéphanie egy több fordulós, nagyon szelektív felvételi végén a Nemzetközi Musical Akadémiára (AICOM) jutott be. Ez viszont akadályt jelentett a család számára, hiszen ez a párizsi művész iskolák közül az egyik legdrágább...

Stéphanie végül úgy döntött, hogy egy évig munkát vállal és félre teszi a pénzt a következő évi tandíjra. Az intézmény igazgatója - akit lenyűgözött a lány tehetsége - felajánlotta, hogy az iskola titkárságán adminisztrációs munkát kap, amit pedig azzal keres, fedezi a tandíjat.

2014. júniusában évfolyam elsőként dicsérettel diplomázott. A vizsga előadáson egy nagyon befolyásos casting igazgatója felfigyelt rá és beajánlotta a "Notre-Dame de Paris" producerének. Be is hívták őt a válogatásokra és a több hetes párizsi és montreali válogatás végén Stéphanie kapta meg a "Fleur de Lys" szerepét az NDP ázsiai turnéjára.

Azóta a "Notre-Dame de Paris"-val bejárta egész Dél-Koreát, fellépett Taipei-ben és Bejrútban is. A NDP zeneszerzője, Riccardo Cocciante azt mondta a tehetséges hölgyről, hogy ő a legjobb "Fleur de Lys" a darab kezdetei óta, ami nagy szó, hiszen 17 év alatt nagyon sok színésznő játszotta el ezt a szerepet.

A siker híre visszajutott Párizsba is ahol Gérard Presgurvic a Rómeó és Júlia szerzője összefutott Stéphanie volt iskolájának az igazgatójával, aki megemlítette, hogy hallotta, a Notre-Dame de Paris-n van egy gyöngyszem, aki az ő volt diákja, és állítólag tökéletes Júlia lenne a musical következő, ázsiai turnéján.

Stéphanie végül egy videóban küldte el jelentkezését, hiszen még Koreában volt és nem tudott részt venni a párizsi válogatásokon, ennek ellenére ő kapta meg a szerepet! Az évek óta sikeres musical-ben Joy Esther mellett alakítja majd Júlia szerepét. A próbák Párizsban kezdődnek, szeptember 8-án repülnek Szöulba, és szeptember 12-től október 11-ig tartanak majd az előadások.

Stéphanie Schlesser az élő példák egyike, hogy a gyerekkori álmokat nem szabad feladni. Ha érezzük mire vagyunk hivatottak elszántsággal, kitartással és türelemmel (nem árt, ha van egy pici szerencsénk is) elérhetjük a kitűzött célt!

(Fotó: singsingsing.hu / Lőrincz Miklós / Antonio De Siena)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >