Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: új kapus és középpályás jött
Vidi: új kapus és középpályás jött Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 25.

Image

Nem tétlenkedik a Videoton új sportigazgatója, Kovács Zoltán. Igaz, a két legfontosabb "láncszem", új edző és góllövő csatár még nincs, ám újabb kapus és középpályás már érkezett Fehérvárra. Az MTK-ból Pölöskei Zsolt és a szabadon igazolható játékosok közül Kovácsik Ádám piros-kékbe öltözött.

 

 

A kiváló lövőtechnikájú, 24 éves Pölöskei - akinek az édesapja remek, válogatott támadó volt, s a bátyja is NB I-es focista - 3, a szintén 24 esztendős Kovácsik 2 éves kontraktust kötött a Vidivel. Az edzőkeresés is lázasan folyik, ám még csak jelöltek vannak. Úgy tűnik, ismét külföldről jöhet tréner...

Ez persze nem szentírás, de nagyon úgy néz ki, hogy a fehérvári klub illetékesei nagyon szeretnek kockáztatni, mert ismét arra hajlanak, hogy külhoni vezetőedzőre bízzák a szakmai munkát. Legfőképpen - úgy hírlik - egy volt válogatott horvát játékos, aki szövetségi kapitány is volt hazájában, s az U20-as szerb válogatottal idén vb-aranyat nyerő tréner lehet a befutó, de további délszláv államokból, illetve más országból származó edzők is benne vannak még a pakliban.

Egyételmű, hogy ez nagy kockázat lenne. Egy fejben szétesett társaságot nehezen tud mentálisan talpra állítani egy olyan szakember, aki nem tud magyarul... Itt elsősorban most nem futballszakmai szemszögből kell egy jó edzőt találni, most olyan ember kell, aki szó szerint meg tudja értetni magát a játékosokkal. Ez egészen más helyzet most, mint amihez korábban bármelyik külföldi trénerrel hozzászokhattunk! Most nem az a tét, hogy egy második helyezett csapatból kell elsőt faragni, hanem egy morálisan, mentálisan és fizikálisan is padlón lévő társaságot kell "felvakarni", majd összepofozni újra ütős társasággá! Márpedig ezt a feladatot ebben a helyzetben nyilvánvalóan jobban tudná kezelni egy hazai edző, mint - legyen az bármilyen jó szakember - külhoni.

Döntés hamarosan várható. Meglepődni mindenesetre nem ér...!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >