Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
5próba Rióba eseménysorozat Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 25.

Image

Elindult az olimpiai ötpróba rendezvénysorozat, melynek második állomása Velence lesz. A megmérettetés célja a sportolás népszerűsítése, a riói olimpia felvezetése, a „Budapest 2024” kezdeményezéshez kapcsolódva. A rendezvény népszerűsítésében Székesfehérvár is szerepet vállalt.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság – a 2016-os riói olimpia előtt egy esztendővel – útjára indította az 5próba Rióba elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek célja a mozgás, a sportolás népszerűsítése, valamint a riói olimpia felvezetése a "Budapest 2024" kezdeményezéshez kapcsolódva. A szervezők szándéka az, hogy a már aktív szabadidő-sportolók számára új sportolási lehetőség biztosítsanak, míg az inaktívakat sportolásra ösztönözzék, amelyen keresztül közelebb kerülhetnek a rendszeres mozgáshoz, az olimpiai mozgalomhoz, az olimpiai eszméhez.

Az 5próba Rióba eseménysorozat számtalan lokális sportaktivitás mellett tíz kiemelt sportrendezvényt foglal magában, melyek 2016 júliusáig kerülnek lebonyolításra. Az egyik ilyen kiemelt helyszín augusztus 29-én Velencén lesz, ahol úszás, kerékpározás és futás szerepel a programban. Mindhárom ágban rövid és hosszú távú futamokat is indítanak. 

 


 

Bárki nevezhet, a megfelelő szintidő teljesítésének függvényében a résztvevők pontot gyűjtenek ugyanúgy, mint valamennyi további 5próba Rióba eseményen, amikkel sorsoláson vesznek részt. A programsorozat fődíja egy kétszemélyes út a riói olimpiára, melyet a MOB biztosít.

Székesfehérvár Önkormányzata kiemelten fontos feladatának tekinti a szabadidősportban minél nagyobb létszámú résztvevő aktív sportolásának elősegítését, valamint a sport sajátos értékeinek megjelenítését, így támogatva a rendezvénysorozat szellemiségét, a város is szerepet vállalt a program népszerűsítésében.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a MOB között megállapodás született arról, hogy a város is csatlakozik az 5próba Rióba olimpiai rendezvénysorozathoz. Jövő év tavaszán az amatőr sportolók Székesfehérváron lehetnek részesei a teljesítménypróbának. 

A versenyrendszerről és részvételi feltételekről az alábbi linken keresztül tájékozódhatnak: www.otprobarioba.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >