Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow E.Z. Basic, Jacked, The Kolin  koncertek a Felsővárosi Közösségi Házban
E.Z. Basic, Jacked, The Kolin  koncertek a Felsővárosi Közösségi Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 24.

ImageA The Kolin „előzenélésével” lép ma színpadra az E.Z. Basic és Jacked a Felsővárosi Közösségi Házban (Székesfehérvár, Havranek J. u. 27.) – tájékoztatta szerkesztőségünket Borsos Miklós, aki elmondta: a koncerteke 20:30-kor kezdődnek. Az együttesekről bővebb információk alább olvashatók.

 

E.Z. Basic

Image
.

Szarvas Árpád gitáros-énekes és Pesztalics Dénes basszista Szegedről indultak még duóként - afféle kísérleti szobazenekarként. A szemük előtt az indie-pop, a new wave és a mai elektronika összegyúrása lebegett. Nevük utalás a nyolcvanas évek kütyüire, és a korai punk szellemiség „csináld magad!” hozzáállására (easy basic: tanulj meg három akkordot, és alapíts zenekart!). Az időközben budapesti illetőségűvé vált, és Tóth András dobos bevonásával trióvá duzzadt csapat mára erős koncertzenekarrá nőtte ki magát, s a repertoárjukban szereplő Elastica-, Ladytron-, We Are Scientists- és Interpol-feldolgozások mellett saját - angol nyelvű - szerzeményeik is elsőrangúak.

Jacked

 

Image
.

A Jacked együttest 2004 táján kitaláló székesfehérvári tizenévesek 2005-ben kezdtek komolyabban zenélni, koncertezni, 2006-ban rakták össze első demójukat (Gloria EP) és adták első budapesti koncertjüket, amit 2007 elején követett a második hanganyag (Come What May EP), valamint egyre hangosabb sikerű fellépések és egy nagykiadós lemezszerződés, aminek gyümölcse 2008-ban materializálódott.

Előzenekar:

The Kolin

Fiatal, trendi és és lelkes banda Az alig egy éve létező zenekar lendületes electro-rockandrollja igazán új szín a hazai palettán. A legizgalmasabb és legelképesztőbb új banda a terebélyes indie-hullámban, akik nemrégen megkötötték első lemezszerződésüket. Mindehhez hozzájön a stílusos megjelenés, kissé retrós-romantikus külső és hangvétel: nem kell nagy megfigyelőnek lenni, hogy a Kolin nagyon tudatos produkcióján észrevegyük, hogy a jövő egyik nagy reménységével állunk szemben. A trió tagjai: Márk: billentyűsök, ének Ákos: gitár Iván: dob

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >