Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Minőségi igazolások a TLI-Alba Fehérvárnál
Minőségi igazolások a TLI-Alba Fehérvárnál Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. augusztus 26.

 ImageHatalmas várakozásokkal tekint a következő bajnokság elé a TLI-Alba Fehérvár együttese. Dzunics Braniszlav alakulata már elkezdte az edzéseket a következő szezonra, mellyel párhuzamosan folyamatosan érkeznek az új igazolások a klubhoz. Sajtótájékoztató keretében mutatták be a két legújabb szerzeményt, Lóránt Pétert és Filipovics Márkót.

 

Az elmúlt szezonban nagy meglepetésre nem tudta beverekedni magát a rájátszás küzdelmeibe a TLI-Alba Fehérvár együttese, és csak a 9. helyen végzett a magyar pontvadászatban. Az előttünk álló bajnokságnak azonban ismét nagy tervekkel vág neki a fehérvári alakulat. A nyári átigazolási szezonban elsőként a huszonegy éves, szerb-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Markovics Luka-t sikerült megszerezni. A keddi sajtótájékoztatón a további érkezőket, Lóránt Pétert és Filipovics Márkót mutatták be a klub elöljárói, akik az amerikai irányító, Kenny Chery szerződtetését is bejelentették. 

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke szerint a mostani igazolások jól tükrözik a klub célkitűzéseit. „A tavalyi év sikertelen szereplése után mindenki óriási várakozással tekint a következő szezon elé Székesfehérváron. A nagy múlttal és hatalmas tradícióval rendelkező TLI-Alba Fehérvár minden egyes szurkolója nagy érdeklődéssel várja, hogy az új játékoskerettel milyen eredményeket érünk el a 2015/2016-os bajnokságban. Az már korábban kiderült, hogy Dzunics Braniszlav személyében egy kiváló vezetőedzőt tudtunk a csapathoz szerződtetni, a mai nappal pedig azoknak az új játékosoknak a bejelentésére is sort kerítünk, akikkel a közös jövőt elképzeljük. Nagyon örülök annak, hogy Filipovics Márkóval és Lóránt Péterrel egy utánpótlás és egy felnőtt válogatott kosarast igazoltunk le. Az ő megszerzésük azt hiszem, jól tükrözi a jövőbeni céljainkat. Egyrészt a rövidtávú stratégiánk keretében szeretnénk visszakerülni a legjobbak közé és az élmezőnyben végezni, másrészt ezzel párhuzamosan az utánpótlás-nevelésben is maradandó eredményeket akarunk elérni hosszútávon.” – mondta Balássi Imre, aki reményét fejezte ki, hogy sikeres szezon elé néznek a székesfehérvári kosárlabda-szimpatizánsok. 

A város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az újonnan igazolt játékosokat a keddi sajtótájékoztatón. „Az egyik leginkább várt sajtótájékoztatóra kerülhet ma sor Székesfehérváron, amely az új klubvezetés és a régi-új szakvezetés munkájának fontos állomása. Nagyon bízom benne, hogy a tavalyi sikertelen szereplés után az a munka, amelyet Balássi Imre elnök úr vezetésével a szakmai stáb megkezdett, a várva várt eredményeket is meghozza. Azt hiszem, az újonnan igazolt játékosok kvalitásában és minőségében már jól tetten érhető ez a törekvés. Mi, szurkolók nagyon szeretnénk, ha ez a befektetett energia a pályán is megmutatkozna az októberben kezdődő bajnokságban! A város vezetése a klubbal közösen igyekszik nyugodt és stabil hátteret biztosítani a minél sikeresebb szereplés érdekében.” – mondta Mészáros Attila, aki jó székesfehérvári ittlétet kívánt a TLI-Alba Fehérvárhoz érkező játékosoknak.

Dávid Kornél, a TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója hangsúlyozta, hogy a klub szeptembertől már komplett együttessel akar nekivágni a felkészülési mérkőzéseknek. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk a két játékossal! Az ő érkezésük mindenképpen nagy lépést jelent céljaink elérése érdekében. Nem titkolt tervünk, hogy az októberben kezdődő bajnokságban a csapat visszakerüljön oda, ahova mindenki várja. Lóránt Péternek és Filipovics Márkónak is nagy szerepet szánunk, hiszen a jelenen kívül a jövőben is nagy sikereket akarunk elérni. Az ő személyük igazi példaképként szolgálhat az utánpótlás kosarasok számára, nem véletlen, hogy teljesítményükkel húzóerőt jelenthetnek a csapatnak.” – közölte Dávid Kornél, aki bejelentette a huszonhárom éves amerikai irányító, Kenny Chery megszerzését is. Chery a jó hírű Baylor University-től érkezik Székesfehérvárra. Mint azt a TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója elárulta, az igazolások még nem véglegesek, hiszen továbbra is keresik azokat a hiányzó láncszemeket, akik a gépezetet működtetni fogják.

A keddi sajtótájékoztatón Halm Rolland ügyvezető ismertette a TLI-Alba Fehérvár felkészülési programját. A fehérvári kosarasok első ízben két alkalommal, szeptember 2-án (szerdán) és szeptember 5-én (szombaton) játszanak hazai környezetben az MBK Rieker Komárno együttesével. Mindkét mérkőzés 18.00 órától kezdődik majd. Ezt követően szeptember 11-13. között a hagyományos nagyváradi felkészülési tornán szerepelnek Simon Balázsék. Nem sokkal ezután, szeptember 18-19. között a szombathelyi Horváth Zoltán Emléktornán is megméretteti magát a fehérvári alakulat, ahol többek között az Atomerőmű Sportegyesület és a Falco is pályára lép. Szeptember 24-25. között kétnapos nemzetközi tornát szervez a TLI-Alba Fehérvár, amelyen a házigazdán kívül a Kecskemét, a Szeged és az Adria-ligában szereplő macedón MZT Skopje is képviselteti magát. Az utolsó felkészülési meccsét szeptember 29-én, kedden este 18.00 órakor játssza a TLI-Alba Fehérvár Kaposváron, majd október 3-án, szombaton a Zalaegerszeg ellen kezdi meg a bajnokságot a Vodafone Sportcentrumban a négyszeres magyar bajnok. 

 


 

A TLI-Alba Fehérvár felnőtt válogatott centere, Lóránt Péter a nagy rivális Szolnoki Olajtól érkezett a Királyok Városába. Pályafutása sikerekkel teli, hiszen háromszoros magyar bajnoknak és négyszeres Magyar Kupa-győztesnek is mondhatja magát, emellett 2009-ben „Az év magyar kosárlabdázója” címet is kiérdemelte. Eddigi karrierje során, a Körmenden, a Debrecenen és a Szolnokon kívül Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban is légióskodott. Lóránt Péter elmondta, hogy a Dávid Kornél által felvázolt tervek, valamint Dzunics Braniszlav személyisége nagy motivációt jelentett számára.

 


 

Szintén a nyári átigazolási szezonban sikerült megszerezni a 19 esztendős, erőcsatárként és magasbedobóként is egyaránt bevethetőFilipovics Márkót. A július derekán, Székesfehérváron rendezett U20-as, B-csoportos Európa-bajnokságon bronzérmet szerző, ezáltal a legjobbak közé jutó címeres mezes együttesünk egyik legjobbja volt a 206 centiméterre nőtt kosárlabdázó. Filipovics Márkó kiemelte, hogy olyan csapatba akart igazolni, ahol a nagy kihívások mellett a maximumot hozzák ki belőle.

 


 

A keddi sajtótájékoztatón Dzunics Braniszlav vezetőedző köszönetét fejezte ki a vezetőségnek, amiért újra két kiváló játékost sikerült Székesfehérvárra csábítani. A szakember szerint Lóránt Péter a legjobbak közé tartozik a honi mezőnyben, míg Filipovics Márkóval kapcsolatban megjegyezte, hogy minden képessége adott ahhoz, hogy szép karriert fusson be.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >