Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújul a Szentháromság-emlékmű Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 01.
Elszállítják a Felsővárosi Szent Sebestyén templom előtt álló Szentháromság-emlékművet. Szeptember 2-től ugyanis Kocsis Balázs restaurátor újítja fel az 1840-ben készült köztéri alkotást. 2016 októberére megszépül a szobrot körülvevő kis park is.

 

 

Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője ez úton tájékoztatja a városrészben élőket, hogy a napokban elszállítják a Felsővárosi Szent Sebestyén templom előtt álló Szentháromság-emlékművet. A köztéri alkotást szeptember 2-től Kocsis Balázs restaurátor újítja fel.

 


 

Ezzel egy időben ideiglenesen megszűntetik a szobrot körülvevő rózsaparkot is, hiszen a szobor megújítását követően a teljes, szobrot körülvevő parkot Földi Zoltán képviselői keretéből rendbe teteti. A Városgondnokság szakembereinek köszönhetően padokat helyeznek ki, fényvetőkkel megvilágítják a szobrot, valamint új virágágyásokat alakítanak ki, ezzel is szebbé téve az 1840-ben készült és most megújuló köztéri alkotás környezetét.

A munka várható befejezése 2016 októbere, amikor is ünnepélyes ceremónia keretében avatják fel a megszépült teret a Szent Sebestyén templom előtt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >