Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Quartettissimo - VI. Európai Vonósnégyes Fesztivál
Quartettissimo - VI. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.

Image

Szeptember 25. és 27. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a « Quartettissimo » Európai Vonósnégyes Fesztivál, amely a vonósnégyes zene rajongóinak hagyományos találkozója. A Fesztivál esti koncertjeinek keretében két magyar vonósnégyes, a 2001-ben létrejött Accord Quartet és a 2009 óta működő Szerványszky Quartet, valamint az igen fiatal és ígéretes francia Quatuor Arod (2013) művészei mutatkoznak be.
 
 
Míg a francia együttes műsorában egy Mendelssohn-vonósnégyes mellett Schubert megindító műve, A halál és a lányka szerepel, az Accord Quartet előadásában Mozart és Beethoven csendül fel, valamint azok számára, akik még nem hallották, Zombola műve valódi felfedezés lesz. A Szervánszky Quartet Beethoven (Razumovsky) és Schubert (Rosamunde) mellett Kurtág egy művét adja elő.
 
Ebben az évben lehetőség nyílik arra, hogy a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Symphonia Alapítvány bemutassa « Szimfónia » programját, amely a zene és a sport értékein keresztül kínál kapaszkodót a társadalom perifériájára szorult gyerekeknek.
 
A Hungarian Initiatives Foundation pedig legutóbbi sikeréről számol be: az Accord Quartet Amerikai Egyesült Államokban folytatott 2014-15-ös programjáról. Nem szabad megfeledkezni a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola, a budapesti Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar, valamint a Capriccio Quartet koncertjéről sem.
 
Az esti koncertek jegyárai: 3 000 Ft (teljesárú); 2 300 Ft (diák, nyugdíjas)
 
Információ, jegyfoglalás: Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; web: www.karolyi.org.hu; www.karolyikastely.h
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >